23948sdkhjf

Fragtfremgang i DB

For første gang i Deutsche Bahns historie overstiger omsætningen 40 mia. euro.

Både inden for europæisk land- og lufttransport har DB haft fremgang. Årets resultat bød dog også på fald i overskuddet i forhold til året før. Sidste år oversteg Deutsche Bahns omsætning 40 mia. euro for første gang – svarende til ca. 300 mia. kroner – en stigning på 1,9 procent fra året før.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for dette positive resultat, vi er en del af en større koncern, og med denne rekord høje omsætning stadfæster vi vores rolle som en af de førende transport- og logistikvirksomheder i verden, siger Henrik Dam Larsen, CEO i DB Schenker Danmark.

Årets resultat har dog ikke udelukkende vist fremgang. Deutsche Bahns overskud før renter og skat lød sidste år på 1,76 mia. euro, 350 mio. euro mindre end året før – et fald på 16,6 procent.

Faldet skyldes strejke men også specielle nedskrivninger i forbindelse med en omstruktureringsproces.

- Vi har haft en del store investeringer, og det fremgår selvfølgelig af regnskabet. Vores finansielle nettogæld steg med 7,9% til 17,5 mia. euro, men vi er fortsat pålidelige og stabile økonomisk, siger Henrik Dam Larsen.

 

Fragtfremgang

For selvom sidste år bød på en del ekstra udgifter oplevede Deutsche Bahn også fremgang på en række områder. Eksempelvis steg antallet af europæiske landtransport sendinger med 2,9% og lufttransport steg med 1,4%. Samtidig havde DB fremgang i arbejdet med beskyttelse af miljøet.

- Vi har øget procentdelen af vedvarende energi med 2,4 procentpoint til 42 procent. Vi har store visioner på miljøområdet, derfor er det dejligt at se vores ambitiøse arbejde omkring miljø bærer frugt, slutter Henrik Dam Larsen.

Om Deutsche Bahn Deutsche Bahn blev grundlagt i 1994. I dag er det en af de førende transport- og logi-stikvirksomheder i verden og har mere end 300.000 medarbejdere fordelt på over 2.000 lokationer i 130 lande. DB arbejder dagligt med både persontransport og fragt på skinner, landjorden samt inden for sø- og lufttransport.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062