23948sdkhjf

Redegørelse rammer plet

Rederiforeningen: Gode takter fra Taksøe-Jensen.

Ambassadør Peter Taksøe-Jensen offentliggjorde i går sin udredning til regeringen om fremtidens udenrigspolitik.

Adm. direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen har deltaget i Taksøe-Jensens følgegruppe. Hun bakker op om flere af rapportens anbefalinger til en mere fokuseret og interessebaseret udenrigspolitik.

-Taksøe-Jensen rammer plet med sin udpegning af danske interesser. Det gælder ikke mindst anbefalingerne om øget fokus på Arktis og erhvervslivets muligheder i Asien og Afrika. Alle tre regioner vil få langt større betydning for Danmark i de kommende år, og derfor bør vi øge den danske tilstedeværelse i disse områder, siger hun.

Anne H. Steffensen ser et større potentiale for at inddrage erhvervslivet i udenrigspolitikken, hvilket også er en af de anbefalinger, som Taksøe-Jensen giver.

-Det er helt rigtigt set, at det giver mening at integrere erhvervslivet og andre dele af samfundet i udenrigspolitikken. Fx ved at bruge udviklingsbistanden som katalysator for private investeringer, så vi både skaber vækst og jobs i udviklingslandene og herhjemme, siger hun.

Danske fingeraftryk

Udredningen peger på at en offensiv handelspolitik, der sikrer markedsadgang og investeringsbeskyttelse, er til gavn for dansk erhvervsliv. Rapporten anbefaler også, at handel med tjenesteydelser gives mere vægt i handelspolitikken.

-Jeg er enig i, at vi skal sætte tydeligere fingeraftryk på EU’s handelspolitik, og vi skal hjælpe flere danske virksomheder ud på verdensmarkedet gennem øget økonomisk diplomati. Det vil også være til gavn for rederierne. Jeg ser derfor frem til, at regeringen sætter handling bag disse centrale anbefalinger, siger Anne H. Steffensen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095