23948sdkhjf

Dansk hånd til Corona-brygning

Alfa Laval i Søborg skal levere bryggeriteknik til mexicansk bryggerigigant.

Viden og erfaring fra mere end 100 års unik dansk bryggertradition er på vej ud i verden. Dansk bryggeriudstyr fra Alfa Laval skal nu producere den verdensberømte mexicanske Corona-øl på et nyt gigantbryggeri i Mexico.

Det skriver Alfa Laval i en pressemeddelelse.

Det nye kæmpebryggeri i Mexico er fra årsskiftet klar til at brygge Corona-øl – et øl-mærke, som bliver eksporteret til 150 lande verden over, herunder Danmark. Hjertet i fabrikken er dansk udviklet bryggeriteknologi, som bliver produceret hos Alfa Laval i Søborg og Kolding. De første leverancer er netop nu i gang med at blive udskibet til Mexico.

Gær-kontrol

Udstyret fra Alfa Lavals bryggeriafdeling skal stå for den vigtige del af øl-brygningen med håndtering af gær og gæringsprocesser. Netop gæringsprocesser har historisk set været et dansk speciale indenfor ølproduktion.

- Vi er utrolig stolte over at få lov til at levere udstyr til så berømt en øl som Coronaen, der drikkes over hele verden. Når vi kommer i betragtning til så stor en ordre, skyldes det ikke mindst, at vi står på skuldrene af mere end 100 års forskning og udvikling i dansk bryg-teknologi. Det gode renomme betyder meget, når man skal sælge udstyr til ølbrygning så langt væk som i Mexico, siger John Kyle Dorton, der er market unit manager for Alfa Lavals bryggeriafdeling.

Alfa Laval samlede i 2010 koncernens bryggerirelaterede aktiviteter i Danmark, hvor selskabet i 1999 havde opkøbt Scandi Brew Systems, der som navnet antyder var specialiseret i bryggerisystemer.

Koncentrationen i Danmark giver nærhed til selve produktionen af bryggeriudstyr på Alfa Lavals egne fabrikker her i landet. Bryggeriudstyret til Corona-bryggeriet er designet af Alfa Lavals bryggerispecialister i Søborg og bliver produceret på virksomhedens fabrikker i Kolding og Søborg.

Aftalen med Modelo-bryggerierne, der fremstiller Corona-øl i Mexico, er på 170 millioner kroner – den største i Alfa Lavals bryggeriafdelings historie.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062