23948sdkhjf

Den globale luftfragt i modvind

Ikke mange indikationer på lys fremtid.

Den globale luftfartsorganisation IATA oplyser, at den har modtaget indrapporteringerne for luftfragtaktiviteterne i februar måned.

Fortsætter svag tendens

Målt i FTK – ét ton gods fragtet én kilometer – faldt efterspørgslen på luftfragtydelser i februar måned med 5,6 procent i forhold til samme måned 2015. Med til historien hører dog, at februar måned i fjor udmærkede sig ved exceptionel høj aktivitet i branchen – blandt andet på grund af de amerikanske havnestrejker, der fik afskibere i stort tal til i stedet at fragte sine varer via luften.

Den valide forklaring til trods får dog ikke Tony Tyler, generaldirektør hos IATA, til at indtage nogen synderlig optimistisk tilgang til branchens fremtid, fortæller han i en skriftlig meddelelse:

- Luftfragt er stadig en svær branche. Præstationen i februar fortsætter den svage tendens. Og der er ikke mange faktorer, der ser ud til markant at kunne ændre på dette. I fraværet af en forestående genopblussen af efterspørgslen er vigtigheden af værdiforøgelse gennem moderniserede processer – e-fragt-visionen – fortsat en topprioritet, lyder det fra Tyler, der inden for kort tid giver stafetten som topchef hos IATA videre til franskmanden Alexandre de Juniac.

Tocifret fald i Asien

Som det største vækstområde igennem lang tid formåede den mellemøstlige region også i februar at øge volumen. Denne gang med 3,7 procent, som dog er betragteligt lavere end regionens sædvanlige vækst.

Derudover bød årets anden måned også højst overraskende på vækst i Latinamerika med en forøgelse i volumen på 2,7 procent.

Verdens fire øvrige regioner måtte dog indkassere tilbagegang i efterspørgslen efter luftfragtydelser. I Afrika dalede volumen med 1,7 procent, i Europa med 2,4 procent og i Nordamerika med 4 procent.

Værst så det dog ud i Asien-Stillehavsområdet, hvor næsten 39 procent af verdens samlede luftfragt finder sted. I regionen faldt efterspørgslen med hele 12,4 procent, og ifølge IATA er det især udtryk for, at Asien-Stillehavsområdet drog størst fordel af de amerikanske havnestrejker sidste år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062