23948sdkhjf

IATA: Ondsindet at strejke i Bruxelles

Strejke rejser moralsk diskussion.

Belgiske flyveledere nedlagde uvarslet arbejdet tirsdag den 12. april på grund af utilfredshed med pensionsforhold, og det har givet anledning til dybe panderynker.

Ikke alene hos de belgiske luftfartsmyndigheder, der efter terrorangrebet 22. marts i forvejen har kæmpet med at genoprette driften i hovedstadslufthavnen Zaventem, faldende efterspørgsel på flyrejser til og fra den belgiske hovedstad samt lukning af ruter – for slet ikke at tale om de mange ulykkelige menneskelige konsekvenser, angrebet har forårsaget.

Moralsk diskussion

Onsdag dagen efter - fik de belgiske luftfartsmyndigheder hjælp fra den internationale luftfartsorganisation IATA, hvis generaldirektør, Tony Tyler, i en pressemeddelelse rettede en usædvanlig skarp kritik mod de strejkende flyveledere.

Men situationen rejser også en moralsk diskussion:

For er det i orden uvarslet at nedlægge sit arbejde som flyveleder, alt imens kollegaerne kæmper for at genoprette driften og humøret på den terrorangrebne arbejdsplads, med argumentet om at det er vigtigt også at komme videre?

Eller er det vigtigere at lægge arbejdskampen på hylden og i stedet udvise situationsfornemmelse, forståelse og anstændighed, når det hele ser allermest sort ud?

Sidstnævnte livsanskuelse er kommet på prøve hos de belgiske flyveledere i Bruxelles, der af den internationale luftfartsorganisation IATA nu modtager drøje hug for uvarslet at nedlægge arbejdet midt i en historisk krise i hovedstadslufthavnen Zaventem.

”Et spark i ansigtet”

Flyvelederstrejken i den hårdt prøvede lufthavn er ifølge organisationen IATA’s topchef så grelt et eksempel på manglende situationsfornemmelse, at den har fået generaldirektør Tony Tyler til tasterne og fordømme de belgiske flyveledere:

- Denne handling fra flyvelederne er et spark i ansigtet til alle de ansatte i flyselskaberne og lufthavnen, der har arbejdet så hårdt for at genoprette forbindelsen mellem Bruxelles og resten af verden efter det forfærdelige terrorangreb for bare tre uger siden. Det er topmålet af uansvarlighed at afskære en vital service, og at gøre det uden forvarsel kan kun betragtes som ondsindet, siger Tyler og fortsætter senere i den skriftlige meddelelse:

- Hvis vi ikke kan regne med simpel menneskelig anstændighed fra sådanne højtbetalte fagfolk, er det tid for regeringerne at finde måder at garantere tilgængelig flyveledertjeneste, lyder det fra generaldirektøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063