23948sdkhjf

Vokseværk i Horsens

Godsmængden fortsætter med at stige.

Godsmængden på Horsens Erhvervshavn fortsætter sin positive tendens. Rekorden fra 2015 er fulgt op af et meget positivt første kvartal, hvor der på nuværende tidspunkt er losset seks pct. mere gods over kajen end på det tilsvarende tidspunkt sidste år.

Den primære årsag er, at mængden af stål er steget; kombineret med, at byggeriet aftager mere sten, grus og beton.

De øvrige forretningsområder er stabile i forhold til sidste år. Det betyder samlet set, at Horsens Erhvervshavn ser positivt på fremtiden.

Større fokus på havnens vedligeholdelse

Selv en travl erhvervshavn skal fremstå godt vedligeholdt – også ude i hjørnerne. Ikke kun af hensyn til de mange, som har deres jævnlige gang omkring kajområderne, men også af hensyn til borgerne i byen – ikke mindst i de kommende år, hvor by og havn smelter tættere sammen.

Derfor arbejder havnen i øjeblikket på en kortlægning af, hvordan havnens udeområder er vedligeholdt. Formålet er at skabe et overblik over, hvor der først, hurtigst og mest effektivt kan sættes ind med en forbedret vedligeholdelse og derpå sætte arbejdet i gang med en løbende forskønnelse af flere af havnens områder.

6.000 ton jord i deponi

Her i april bliver ca. 6.000 ton jord fra Havnetrekanten flyttet i deponi ud på den yderste del af sydkajen.

Jorden er kommet i overskud på grund af opførelsen af Geiserne, som fortsat skrider planmæssigt frem. De mange ton jord er lettere forurenet, men forureningsgraden er så lille, at der ingen miljømæssige problemer er med at lægge dem i deponi.

Havnen forventer, at deponi-området på sydkajen bliver helt fyldt op og lukket af i løbet af 2016.

Travlhed hos Colas

Netop nu er der stor travlhed hos Colas på Grønlandsvej. Sæsonen for asfaltarbejde er i fuld gang, og det kan mærkes både på produktionen, der ofte finder sted om natten, og på de mange lastbiler, der kører til og fra virksomheden.

-Vi har ca. 100 mand tilknyttet i øjeblikket, siger Jacob Kloster, der er distriktschef for Colas. Fra hans kontor styres bemandingen og opgaverne på Fyn samt i hele Jylland syd for en linje fra Randers til Ringkøbing.

Colas producerer og leverer asfalt til alt fra private opkørsler til motorveje, og det kræver igen masser af skærver at arbejde med. Hvert år losser firmaet over 100.000 ton skærver fra Norge, som bliver til asfalt på fabrikken i Horsens samt i Edslev ved Aarhus, og Jacob Kloster er særdeles tilfreds med samarbejdet med Horsens Havn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08