23948sdkhjf

ITD går fremtiden styrket i møde

ITD’s generalforsamling: Direktørens beretning.

Det var en tilfreds administrerende direktør for ITD, Jacob Chr. Nielsen, der kunne fremlægge direktørens beretning ved ITD’s generalforsamling i Billund. Blandt emnerne, han kom forbi, var ITD’s medlemsservice, øget medlemstilgang og ITD’s principsag mod staten.

ITD’s administrerende direktør Jacob Chr. Nielsen lagde indledningsvist i sin beretning vægt på, hvor meget viden og service fra de ansatte betyder for den oplevelse, medlemmerne mødes med, når de har behov for sparring og rådgivning.

I den forbindelse fortalte han om ITD Academy, der skal sikre et grundlæggende vidensniveau om sektoren og de arbejdsområder, ITD rådgiver inden for hos den enkelte ITD-medarbejder. Jacob Chr. Nielsen sagde bl.a.:

- Vi har en ambition om, at når man som medlem har kontakt med ITD, skal vi yde en service, som er lidt bedre, end det man forventer – i daglig tale kalder vi det +1 procent.

Han understregede også, at ITD holder niveauet, og at det slår igennem i den årlige medlemsundersøgelse, hvor man på alle parametre kan måle en tilfredshed i den høje ende – dog med nogle enkelte pile nedad. Til det sagde han:

- Vi er meget opmærksomme på de områder, hvor pilen peger lidt nedad. Nogle medlemmer skal vænne sig til, at vi er blevet flere medlemmer, og at Front Office er det første kontaktpunkt, de har, når de ringer til ITD – andre igen oplever indimellem, at svartiderne er længere, end de er vant til. Uanset hvad – så tager vi konstruktivt imod enhver tilbagemelding, for vi ønsker egentligt at gøre det så godt som muligt for alle vores medlemmer.

ITD vil få flere medlemmer

Jacob Chr. Nielsen fortalte også, at ITD gør det godt på medlemsfronten igen i år og fortalte, at ITD fortsat har ambitioner om at blive endnu flere.

- I årsrapporten kan I se, at vi er blevet netto 69 flere medlemmer – en fremgang der fortsætter stille og roligt. Vi forventer en tilgang i år på cirka 150 nye medlemsvirksomheder. Når vi tæller de associerede virksomheder med, repræsenterer vi næsten 1.100 transportvirksomheder – og målt på arbejdspladser er tallet over 30.000 alene i Danmark, konstaterede han.

ITD’s mange servicer, medlemsbesøg og rådgivning for medlemmerne fik også pæne ord med på vejen, han slog også et smut forbi ITD’s vognmandsuddannelse og samarbejdet omkring ITD HjulmandKaptain, som har fået en god modtagelse i branchen.

Principsag mod staten fortsætter

Jacob Chr. Nielsen berørte kort udviklingen i ITD Arbejdsgiver, som formanden havde præsenteret kort forinden, og gav derefter medlemmerne et indblik i ITD’s principsag mod staten om godskørselsloven og særligt §6 stk. 3.

- §6 stk. 3 er en paragraf, som de fleste hos ITD kender. Måske er det ikke alle, der kender indholdet af bestemmelsen, men benævnelsen er kendt af de fleste. Paragraffen dækker over en bestemmelse, der i princippet giver 3F og ATL monopol på at indgå overenskomst på godstransportområdet – dog med tålt ophold til KRIFA og KA, sagde Jacob Chr. Nielsen indledningsvist.

Derefter gennemgik han udviklingen i selve sagen, som blev anlagt i 2012 og endnu engang blevet udskudt til 2017 – senest med begrundelse i den behandling, der p.t. pågår i Folketinget omkring L118. Han afsluttede sin gennemgang af sagen med at sige.

- I ITD går vi ind for ordentlige løn- og ansættelsesvilkår. Men vi tror, at monopol er skadeligt for transportbranchen på den lange bane.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094