23948sdkhjf

Højeste antal cargo-tyverier i fem år.

Politi indberetter mere.

I 2015 blev der indrapporteret det højeste antal af cargo-tyverier i fem år til TAPA, Transported Asset Protection Association, i EMEA-områderne, der dækker Europa, Mellemøsten og Afrika.

Den frivillige organisation, der arbejder for større fragtsikkerhed, mener, at stigningen kan skyldes større villighed blandt retshåndhævende myndigheder i EMEA til at indrapportere kriminelle handlinger inden for fragt og transport til organisationen.

Udgør kun lille del

I alt 1.515 tilfælde af godstyveri blev der i det forgangne år registreret af TAPA i EMEA-områderne. På trods af, at det er det højeste antal indrapporteret i fem år og en stigning på hele 37,4 procent i forhold til 2014, mener organisationen, at det tal blot afspejler en lille procentdel af den reelle mængde.

Det fortæller Thorsten Neumann, der er bestyrelsesformand hos TAPA EMEA:

- Vi ved, at mængden af cargo-kriminalitet offentliggjort af TAPA og andre blot afspejler, hvad der meget vel kun er en lille procentdel af den samlede mængde cargo-kriminalitet. Det skyldes ofte, at fragttyverier registreres af retshåndhævere som tyveri fra erhvervsejendom eller køretøj, og derfor er det svært at udtage de data, der specifikt relaterer sig til tab i forsyningskæden. Men det er ved at ændre sig, og i 2015 modtog vi et rekordstort antal efterretninger fra politimyndigheder, hvilket er yderst opmuntrende. Det gør os i stand til at danne et stadigt mere præcist billede af cargo-kriminalitet i vores region, lyder det fra Neumann.

Haltes fortsat bagefter

Ifølge TAPA er det høje antal indrapporteringer i 2015 udtryk for en større opmærksomhed omkring cargo-tyverier blandt retshåndhævende myndigheder i EMEA og desuden en større villighed blandt politiet i store europæiske lande til at dele deres data med TAPA.

Men der haltes fortsat bagefter flere steder, hvad angår villigheden til at indrapportere kriminelle handlinger til TAPA. Derfor er organisationen i færd med at fremme partnerskaber med lande i EMEA, hvor det er velkendt, at mængden af anfald mod faciliteter og gods i transit er signifikant større, end hvad der indrapporteres til TAPA. Det drejer sig især om landene Tyskland, Frankrig, Italien og Sydafrika, lyder det fra organisationen.

Belgien er et godt eksempel på dette. I 2014 indrapporterede retshåndhævere i landet 12 tilfælde af cargo-tyveri. Sidste år var det tal steget til 341 indrapporteringer af cargo-kriminalitet.

Tyverier for milliarder

I TAPA’s årsrapport for 2015 står, at der i 70 enkelstående tilfælde ud af de 1.515 indrapporterede tyverier blev registreret tab for over 100.000 euro, hvilket cirka svarer til cirka 745.000 kr.

I Italien registreredes det største enkeltstående tab i forbindelse med et indbrud, da tyve brød ind på et lager tæt på Milano og slap af sted med pharma-produkter til en værdi af tre mio. euro, svarende til cirka 22,5 mio. kr.

I blot 22,5 procent eller 341 styk af de 1.515 indrapporteringer var der redegjort for et specifikt værditab, men i disse alene udgjorde værdien af det stjålne gods mere end en kvart mia. kr., oplyser TAPA.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078