23948sdkhjf

Redere spændte på statsbesøg

Stort vækstpotentiale i Mexico.

Onsdag indleder det mexicanske præsidentpar et statsbesøg i Danmark. Besøget følger Regentparrets statsbesøg i 2008 samt Kronprinsparrets besøg i Mexico i 2013, og sætter streg under den tætte samhandel mellem Danmark og Mexico.

Ifølge Rederiforeningen er der potentiale til yderligere vækst for søfarten, hvis EU og Mexico fornyer sit handelssamarbejde.

Det mexicanske statsbesøg skydes i gang onsdag med et maritimt fokus, når Kronprinsparret og det mexicanske præsidentpar besøger M/S Museet for Søfart i Helsingør. Herefter skal præsidentparret gennem et tæt program, der involverer adskillige af regeringens ministre samt kongefamilien.

Rederiforeningens adm. direktør Anne H. Steffensen mener, at besøget er udtryk for de gode og værdiskabende relationer mellem Danmark og Mexico, der er Latinamerikas andet største land målt på økonomi og befolkning.

-Der er efterhånden tradition for jævnlige statsbesøg mellem Danmark og Mexico. Det styrker ikke kun de politiske bånd til en vigtig regional magt, men også de erhvervsmæssige bånd, hvilket kommer danske virksomheder til gode. I den forbindelse er jeg selvfølgelig glad for, at Danmarks søfartstraditioner vises frem under besøget, for jeg ved, at museet også fortæller om dansk søfart anno 2016, siger Anne H. Steffensen.

Søtransporten kan løftes

EU og Mexico har netop indledt forhandlinger om en fornyelse af den eksisterende frihandelsaftale mellem de to økonomier, der blev indgået i 2001. En mere tidssvarende aftale kan give søtransporten og dermed danske rederier et vigtigt løft, vurderer Anne H. Steffensen.

-EU-Kommissionen peger på, at søtransporten mellem EU og Mexico kan løftes permanent med ti procent  ved en aftale. Det vil uden tvivl kunne mærkes for de danske rederier, der allerede i dag har aktiviteter i Mexico for omkring 2 mia. kr. årligt. Jeg er ikke i tvivl om, at regeringen vil bruge besøget til at understrege det store potentiale for øget samhandel hen over Atlanten, siger Anne H. Steffensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078