23948sdkhjf

Tyrol planlægger nyt kørselsforbud

Den tunge trafik rammes.

Myndighederne i Tyrol har planer om at indføre et nyt kørselsforbud for lastbilkørsel gennem den østrigske delstat.

Det drejer sig om et såkaldt "sektoralt kørselsforbud" på dele af Brenner-ruten gennem Tyrol. Ifølge planerne er det hensigten at forbyde al kørsel med Euro II og III-lastbiler på en del af Brenner-motorvejen. Derudover vil Euro IV og V-lastbiler, som transporterer bestemte typer gods (byggemateriel, affald, keramik, biler og andet tungt gods), også have forbud mod at køre på motorvejen.

ITD er i dialog med de  europæiske søsterorganisationer om udfordringerne ved at køre med lastbil gennem Østrig og her især via den vigtige Brenner-rute.

- Vi har flere gange tidligere over for EU-Kommissionen rejst spørgsmålet om sikringen af den frie adgang af varetransport gennem Tyrol, siger ITD’s chefkonsulent Anders Jessen.

Myndighederne i Tyrol har tre gange forsøgt at forbyde lastbilkørsel på de tyrolske motorveje, men EU-Kommissionen har hver gang understreget, at dette stred imod det indre marked og det faktum, at varerne havde fri bevægelighed. Hvor de tyrolske myndigheder to gange tidligere har implementeret lovgivningen, så har de denne gang kun meddelt kommissionen, at de vil indføre et kørselsforbud. Dette har kommissionen nu også erklæret for ulovligt.

Ønsket om at indføre et kørselsforbud sker ud fra en ambition om at forbedre luftkvaliteten i Tyrol, og lastbiltransport ses som en årsag til luftforureningen. Der er dog intet, der entydigt underbygger dette argument.

- Meget tyder dog på, at den primære bevæggrund er et ønske om at beskytte tyrolske arbejdspladser og minimere trængsel på motorvejen, samt at flytte gods fra vej til bane, siger Anders Jessen, Chefkonsulent i ITD.

Der er ikke truffet en endelig afgørelse om, hvornår kørselsforbuddet træder i kraft.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062