23948sdkhjf

Fortsat faldende eksport til Tyskland

Dansk eksport faldt i årets første to måneder.

I februar faldt eksporten af varer med 1,6 pct., og importen steg med 2,5 pct. Faldet i eksporten skyldtes et fald fordelt på stort set alle varegrupper. Alene eksporten til Tyskland faldt i februar med 2,1 pct. Stigningen i importen var især båret af en stigning i køb af maskiner undt. transportmidler. Handelsoverskuddet endte på 3,7 mia. kr. Det viser tallene for udenrigshandel med varer eksklusive skibe, fly, brændsel mv., når der korrigeres for normale sæsonudsving. Tallene inklusive skibe, fly og brændsler viser et fald på 2,9 pct. i eksporten og en stigning i importen på 0,5 pct.

Stort set uændret eksport til lande uden for EU

Trods et fald i både januar og februar er den samlede eksport steget med 1,0 pct. over de seneste tre måneder. Stigningen er primært båret af en stigning på 1,5 pct. til EU-landene. Eksporten til Nederlandene steg med 13,1 pct. grundet en stigning i salget af vindmølledele. Til landene uden for EU har eksporten stort set været uændret de seneste tre måneder, hvor der er registreret en svag stigning på 0,3 pct.

Set over de seneste tre måneder steg eksporten af maskiner undt. transportmidler 3,5 pct., mens eksporten af kemikalier faldt 2,4 pct. Importen af transportmidler steg 5,8 pct. som følge af øget køb af personbiler. Omvendt faldt importen af råstoffer undt. brændsel 9,2 pct.

Længerevarende fald i eksporten til Tyskland

Eksporten til Tyskland er over de seneste tre måneder faldet med 1,6 pct. Dette fald skyldes især et fald i salget af vindmølledele i denne periode. Det er også vindmølledele, der driver faldet på 18,0 pct. for perioden januar-februar 2016 i forhold til samme periode i 2015.

Ændringer i forhold til seneste offentliggørelse

For året 2015 er importen opjusteret med 2,1 mia. kr. og eksporten med 0,5 mia. kr. For januar 2016 er importen opjusteret med 0,6 mia. kr. og eksporten med 0,2 mia. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078