23948sdkhjf

Rekordindtjening i Kuehne + Nagel

Øgede rentabiliteten i 2015.

2015 blev for transport- og logistikselskabet Kuehne + Nagel et år, der formentlig mest vil blive husket for kombinationen af fald i omsætningen og rekordstor indtjening.

Kombinationen er ikke i sig selv nødvendigvis noget, der får øjnene til at spærre sig op, men når der er tale om et af verdens største transportselskaber med en årlig nettoomsætning på et trecifret milliardbeløb, giver det anledning til opmærksomhed.

Øget rentabilitet

Kuehne + Nagel blev stiftet i Tyskland i 1890, og det hæderkronede selskab kunne derfor fejre 125 års jubilæum med et regnskab, der muligvis også vil gå over i historien. I dag har selskabet hovedsæde i Schweiz, hvorfor de flotte tal for det forgangne år er offentliggjort i schweizerfranc (CHF).

2015 markerede sig for Kuehne + Nagel særligt ved den rekordstore indtjening på 679 mio. CHF (cirka 4,6 mia. kr.), hvilket svarede til en stigning i forhold til 2014 på 5,4 procent. Samtidig faldt nettoomsætningen til 16,731 mia. CHF (omkring 113,76 mia. kr.) – 4,4 procent lavere end året før.

Ifølge ledelsen i Kuehne + Nagel er de flotte tal udtryk for selskabets dygtighed udi at gennemføre de effektiviseringsprogrammer, der netop blev iværksat for bedre at klare sig blandt konkurrenterne i et udfordrende marked.

Administrerende direktør i Kuehne + Nagel International AG, Detlef Trefzger:

- Vi er stolte over, at vi et udfordrende marked har været i stand til yderligere at øge rentabiliteten og igen opnå et rekord-resultat. Den positive præstation skyldes både vores succesfulde effektiviseringsprogram og effektive implementering af strategiske initiativer, lyder det fra direktøren i en skriftlig meddelelse, hvori også selskabets bestyrelsesformand, Karl Gernandt, udtrykker sin tilfredshed med regnskabet:

- Resultatet i jubilæumsåret bekræfter, at vores selskab er i stand til væsentligt at forbedre sig selv i et flygtigt miljø. Vores strukturer og processer er fleksible nok til hurtigt at reagere på nye markeds-omstændigheder. Miljøet i markedet vil igen fortsat være udfordrende i det nuværende år, men vores solide forretningsmodel, stærke lederskab og, fremfor alt, engagementet hos alle medarbejderne omkring i verden, gør bestyrelsen i stand til at tro på, at selskabets positive udvikling fortsætter, lyder det fra Karl Gernandt.

Øgede luftfragt-tonnagen

Kuehne + Nagel øgede i 2015 luftfragt-tonnagen med 4,7 procent til 1.250.000 tons og cementerede dermed selskabets position som verdens næststørste luftfragtspeditør – kun slået af DHL Supply Chain & Global Forwarding.

På søfragt-området håndterede selskabet 3,8 mio. TEU, hvilket mere eller mindre svarede til samme mængde som året – dog med en bedre rentabilitet, i og med at bruttoresultatet per TEU steg med 5,2 procent.

Selskabets logistik-arm Contract Logistics tilføjede omkring 860.000 nye kvadratmeter lager- og logistikfaciliteter, og dermed råder logistik-armen over 9,5 mio. kvadratmeter af slagsen. Nettoomsætningen steg med 5,5 procent.

Kuehne + Nagel beskæftiger flere end 67.000 medarbejdere på mere end 1.200 lokationer i over 100 lande.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078