23948sdkhjf

- Vi har ikke opfyldt vores mål

DB-pressemøde med blandede følelser.

Offentliggørelsen af et årsregnskab med rekordhøje indtjeninger er normalt en begivenhed, et selskabs bestyrelse og direktion ser frem til med stolthed.

Men på trods af, at Deutsche Bahn-koncernen for første gang nogensinde i selskabets historie i regnskabsåret 2015 formåede at have indtægter for mere end 40 mia. euro (omkring 298 mia. kr.), var rekorden en ringe trøst for selskabets administrerende direktør, Rüdiger Grube, da denne for nylig præsenterede resultaterne for årets regnskab på et pressemøde i Berlin:

- Selvom vi er glade for disse positive udviklinger, viser et selvkritisk blik os, at vi ikke har opfyldt de mål, vi har sat os. Indtjeningen før renter (EBIT) på 1,76 mia. euro (omkring 13,1 mia. kr., red.) var et betydeligt fald over året, hvilket til dels skyldtes de strejker, vi stod overfor. Vi bliver nødt til at gøre vidtrækkende forbedringer, og det er derfor, vi lancerede restruktureringsprocessen og vores ”Zukunft Bahn”-programmet (”fremtidens bane”, red.) sidste år for at højne kvaliteten mærkbart for vores kunder og derigennem vende tilbage til stien med økonomisk succes, lød det fra Grube ifølge en skriftlig meddelelse fra Deutsche Bahn selv.

Rekordindtægterne på de i alt 40,5 mia. euro svarer til en stigning på 1,9 procent i forhold til forrige regnskabsår.

Årets EBIT på 1,76 mia. euro var et fald på nøjagtigt en sjettedel, 16,6 procent, i forhold til regnskabsåret 2014, og blandt andet på grund af ekstraordinære afskrivninger led koncernen i 2015 et nettotab på 1,3 mia. euro (9,7 mia. kr.).

DB Long Distance transporterede 132 mio. togpassagerer sidste år – en stigning på 2,2 procent. DB Regio noterede derimod et fald i antallet af bus- og togpassagerer på 1,2 procent til 2,5 mia.

På fragtsiden faldt volumen af håndteret banegods med 4,3 procent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.641