23948sdkhjf

Få viden om motorvej

Alle kan blive klogere på Holstebromotorvejen.

Torsdag den 7. april kl. 13.00 slår Vejdirektoratet dørene op til et 200 kvadratmeter stort informationscenter om Holstebromotorvejen i Nupark uden for Holstebro. Informationscenteret giver alle interesserede et indblik i det store motorvejsbyggeri, som er i fuld gang netop nu. Alle er velkomne til åbningsarrangementet.

Hvordan bygger man en motorvejsbro? Hvad gør Vejdirektoratet for at tage hensyn til dyr og natur? Hvor kan du komme til og fra den nye motorvej mellem Holstebro og Herning? Alle tre spørgsmål og mange, mange flere kan alle motorvejsinteresserede få svar på, når det 200 kvadratmeter store informationscenter slår dørene op torsdag den 7. april kl. 13.00.  

Informationscenteret er primært henvendt til folkeskolens ældste klasser, men alle kan få noget ud af et besøg, fortæller projektleder i Vejdirektoratet, Janie Winther Ipsen:  

-Vi håber, at alle vil tage godt imod informationscenteret. Vi er sikre på, at rigtig mange, voksne som børn, vil blive fascinerede og måske også overraskede over, hvor mange facetter et stort motorvejsprojekt faktisk består af.

Informationscenteret er bygget op af store plancher med spændende viden om de mange elementer i byggeriet. Men der er også masser at hente, hvis du er mere interesseret i naturarbejdet eller arkæologi.

Plancherne står ikke alene, men suppleres af materialer fra byggepladsen, som man kan se og røre ved samt rigtige vejskilte.

Bygger på tidligere succes

Informationscenteret bygger videre på successen fra Silkeborg, hvor der i 2013 åbnede et lignende udstilling om Silkeborgmotorvejen. Flere tusinde motorvejsinteresserede gæster har siden lagt vejen forbi. Men hvorfor bygger Vejdirektoratet informationscentre?

I 2017 åbner 10 kilometer motorvej vest om Herning, mens resten af strækningen åbner i 2018. Informationscenteret bliver stående i hele anlægsperioden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11