23948sdkhjf

Disponentuddannelse hitter

Kørsels- og lagerdisponenter - start på hold 13 i januar 2016.

EUC Lillebælt startede med et nyt hold disponentlærlinge den 13. januar 2016.

Holdet begyndte med 15 elever, og de er der stadig alle sammen efter to måneder. Udover de 15 elever, som følger hele uddannelsen igennem, har EUC Lillebæt op til 4 AMU-kursister, som tager de fag ad gangen, som kan passes ind i driften i deres virksomhed.

- Vi har på nuværende tidspunkt uddannet 130 disponenter, siden vi startede uddannelsen som den første skole i landet. Der er en stor glæde at se tilbage på, hvordan man som underviser kan være med til at sætte en god personlig og faglig udvikling i gang hos den enkelte elev. Vi uddanner meget bredt. Vi har nogle som først skal i gang med deres første disponentjob efter uddannelsen, og som kun er delvis er med ind over de vigtige beslutninger i deres virksomhed. Vi har andre, som er teamledere eller chefens højre hånd. Nogle af vores elever er kørselsdisponenter eller lagerchefer, når de starter. Da vi som undervisere altid har en anerkendende tilgang til vores elever, udvikler alle sig fra, hvor de er nu i deres egen udvikling. Vi har ”opdraget” vores tidligere elever til at sende os en mail, når de får nye job. På den måde kan vi følge med i, hvad der sker også efter endt uddannelse. De er alle på vej mod nye mål, og alle, som vi har uddannet, er i beskæftigelse, hvilket selvfølgeligt er meget positivt. Nogle af dem er også havnet i direktionen. For et par uge siden modtog jeg en mail fra en, vi havde uddannet for 7 år siden. ”Hej, jeg vil bare lige fortælle dig, at jeg stadig bruger alle de værktøjer, som vi har lært på uddannelsen”. En sådan mail er en stor glæde at modtage, fortæller projektleder Ann Dorit Aulbjerg.

Flere kørselsdisponenter

- Hvis vi tidligere havde et hold på 12 personer, var de 10 lagerdisponenter og de to kørselsdisponenter. Nu har det ændret sig til, at vi har ca. halvdelen af hver på det nuværende hold. Det er meget positivt, at transportbranchen nu også er begyndt at uddanne flere kørselsdisponenter, siger projektleder Ann Dorit Aulbjerg.

Stor fleksibilitet

- Vi har indtag på uddannelsen to gange årlig, i januar og august måned. De 2 hold afvikles aldrig samtidig. Dette betyder, at eleven hurtigt kan få tilbudt noget andet i tilfælde af sygdom. Hvis en arbejdsgiver fortæller, at de har højsæson i nogle bestemte måneder, har vi så mulighed for, at hans elever kan gå på 2 forskellige hold, så vi tager hensyn til driften i den pågældende virksomhed.

Store dele af uddannelsen kan tages som AMU-kurser. Dette betyder så, at hvis en arbejdsgiver synes, at det er for lang tid at undvære hans disponent i 15 uger på et år, kan de for eksempel før opstart af uddannelsen afvikle nogle uger på AMU-delen. Disponenten vil i så fald få afkortning af skoledelen, når han påbegynder selve uddannelsen af et års varighed”, siger projektleder Ann Dorit Aulbjerg.

Der starter et nyt hold i august 2016, hvor der stadig er ledige pladser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.658