23948sdkhjf

Bøder på 15.000 kr. for cabotagekørsel

Hollandske og polske ”påskeæg” ved grænsen.

Tungvognscenter Syds kontrol i Padborg og ved grænseområdet i uge 11 - op til påske - førte til to store bøder for cabotagekørsel.

En hollandsk vognmand, der kørte med fragt fra Hobro til Holland, havde hørt om kontrol ved grænsen, og for at undgå denne kørte han gennem Padborgs industriområde. Han ville netop undgå grænsekontrollen, fordi han havde 10 overtrædelser af reglerne om køre- hviletid.

Vognmanden endte alligevel med at få en bøde på 15.000 kr., og da han selv ejer virksomheden, fik han udskrevet en bøde til virksomhedstakst. Den hollandske vognmand valgte at betale bøden kontant og kørte straks videre.

En anden polsk lastbil, der udførte container-transport for en større dansk virksomhed, fik også en bøde for cabotagekørsel, da fragtbrevene ikke var udfyldt korrekt. Den danske virksomhed, der havde bedt det polske firma om at udføre transporten, betalte efterfølgende en bøde på 15.000 kr., så transporten kunne fortsætte.

Fakta Tungvognscenter Syd

Et af tre tungvognscentre i Danmark der kontrollerer tunge køretøjer på de danske veje. Arbejdsområdet er primært operativ vejsidekontrol, der omhandler kontrol af lastbiler, busser samt traktorer og landbrugsredskaber. Opgaverne er blandt andet kontrol af køre- og hviletid, farligt gods, særtransporter, miljøfarligt affald, overholdelses af miljøzoner, dyretransporter samt cabotagekørsel.

Tungvognscenter Syds base ligger hos Sydøstjyllands Politi, hvor de cirka 30 medarbejdere dækker et geografisk område svarende til de tre politikredse Fyns, Syd- og Sønderjyllands samt Sydøstjyllands Politi.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.625