23948sdkhjf

Ingen ”naturlig udvælgelse” i containerkapløb

Drewry: Kreditorer og regeringer vil holde liv i containerrederier.

Selv om verdens containerrederier kæmper med historisk lave fragtrager, der nærmer sig det hidtidige bundniveau fra 2009, på grund af overkapacitet, så er der ikke udsigt til konkurs for de svageste spillere på markedet. Det vurderer analytikerne i Drewry, der forudser at regeringer og kreditorer vil holde hånden under de containerrederier, der burde bukke under.

Derfor er der heller ikke udsigt til at de mest omkostningseffektive og robuste rederier får en sund og naturlig fordel af deres styrke. De svage overlever.

Drewy understreger ikke bare ratekrisens alvor med henvisning til de aktuelle rateniveauer. Analytikerne peger også på rygter om containerrederier, der har tilbudt speditører transport af containere ud af Asien til nul dollar.

Drewrys kombinerede World Container Indeks opgør den gennemsnitlige sportrate for fragt af en container fra Asien til Europa eller USA til 666 USD i slutningen af marts. Dermed er indeks 60 procent lavere end gennemsnittet for de sidste fem år.

Analytikerne i Drewry fastslår, at den eneste udvej for containerrederierne er en seriøs indsats for at tilpasse kapaciteten med efterspørgslen. Det vil dog kun lykkedes, hvis rederierne samtidig mobiliserer den fornødne ratedisciplin.

»Tilbudet om fragtrater på nul indikerer ikke bare manglende selvrespekt for de services rederiet tilbyder kunderne, men også en arrogant tro på, at rederiet vil blive reddet fra konkurs,« skriver analytikerne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064