23948sdkhjf

Bedre rammevilkår ønskes

Fortsat brug for udvidelse af DIS-ordning.

Rederiforeningen af 2010 har holdt generalforsamling i Nyborg. Her drøftede medlemmerne forhold, der angår arbejdet for en grønnere skibsfart, for uddannelse af folk både til lands og til vands, for en justering af anløbsreglen, samt ikke mindst med de udfordringer med konkrete rammevilkår, som rederierne oplever.

-Heldigvis har regeringen med erhvervets minister Troels Lund Poulsen i spidsen lovet et vækstarbejde, som skal løbe hen over 2016. Her agter vi at spille aktivt ind med både store og små forhold. Arbejdet med vækstplanen er i mine øjne et oplagt sted at få håndteret det, som stiller os ringere konkurrencemæssigt, siger Søren Nørgaard Thomsen, formand for Rederiforeningen af 2010 og direktør i Esvagt.

En af udfordringerne er, at danske rederier med specialskibe inden for offshore fortsat er udfordrede, fordi rammevilkårene i konkurrerende lande er betydeligt bedre end de danske. Koblet med udfordrende markedsvilkår, har det aktuelt givet anledning til nedskæringer i den del af den maritime sektor, som har specialiseret sig indenfor udbygning af havvind.

Regeringen har udtrykt ønske om at udvide den såkaldte nettolønsordning, som den traditionelle skibsfart er omfattet af, til også at omfatte skibe beskæftiget inden for fx servicering af vindmølleparker til havs. Det er høje tid, hvis en dansk spidskompetence ikke skal gå tabt, siger Søren Nørgaard Thomsen, i forbindelse med foreningens årlige generalforsamling.

-En udvidelse af DIS-ordningen til at omfatte hele offshore-sektoren er i høj grad påkrævet. Vi har nu med al tydelighed set, at de hårde tider for søfarten har konsekvenser. Derfor er det helt afgørende, at de danske rammevilkår matcher udlandet i en – i forvejen – presset branche, siger Søren Nørgaard Thomsen, der vil gå efter at få ligestillet rammevilkårene for offshore-skibsfarten i det kommende arbejde med en ny maritim vækstplan.

Han understreger, at netop Rederiforeningen af 2010’s medlemsrederier er med til at sikre vækst i hele Danmark, som er en af Troels Lund Poulsens politiske prioriteter.

På generalforsamlingen, der blev afholdt i Nyborg, blev formand Søren Nørgaard Thomsen samt bestyrelsesmedlemmerne Lars Simonsen, Jens P. Buchhave og David Kristensson genvalgt. Hans Schneider holder op som næstformand og ny næstformand blev Lars Simonsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047