23948sdkhjf

Vokseværk i Kalundborg

Rekordstor godsomsætning hos havnen.

2015 blev det hidtil største gods-år i Kalundborg Havns historie. Det står klart efter årsrapporten for 2015 netop er udkommet. De gode takter hos Kalundborg Havn kan blandt andet aflæses i en rekordstor godsomsætning på den almindelige skibstrafik.

I 2015 omsatte Kalundborg Havn i alt 1.321.678 tons gods. Det er 179.209 tons mere end i 2014 – altså en stigning på 15,7 procent. Dermed sætter Sjællands største industrihavn for tredje år i træk rekord for godshåndteringen.

Industrihavnen i god fremgang

 -Vi præsenterer en overordnet vækst, hvor industrihavnen og ikke færgefarten er det bærende element. Årsrapporten viser, at havnevirksomheden fortsat udvikler sig på et økonomisk solidt grundlag, og med en vækst på over 15 procent er vi helt på højde med den visionære målsætning, siger bestyrelsesformand i Kalundborg Havn, Jakob Beck Jensen.

Årsregnskabet viser en samlet omsætning på 33,7 millioner kroner for 2015 og et overskud på 4,44 millioner kroner efter finansielle poster og afskrivninger. Ikke mindst er væksten sket i lige linje med havnens prioriterede strategiområder.

-Vi har sat en række nye initiativer i værk i forbindelse med Kalundborg Havns strategi 2015-2020, og der tegner sig tydeligt et billede af vækst på netop de markedssegmenter, vi har valgt at satse på - herunder bulk, tank og containere. Det viser, at vi er på rette kurs, og jeg forventer, at væksten inden for vores satsningsområder vil fortsætte i de kommende år, siger havnedirektør Bent Rasmussen.

Nye tanke

Kalundborg Tank Terminal, som Kalundborg Havn er medejer af, har ligeledes udviklet sig positivt i regnskabsåret med opførelser af nye tanke for lagring af skibsrelaterede varer og distribution til Sjælland via Kalundborg Havn, og det er et vigtigt led i at fastholde og øge havnens fremtidige pengestrømme ved at tilføre nye skibs- og varerelaterede indtægter.

Regnskabsbogen for 2015 vidner om en Kalundborg Havn i fortsat udvikling og vækst. Eneste minus er en let faldende indtægt på skibsafgifter, og her skal forklaringen blandt andet findes i for få krydstogtanløb. Kalundborg Havn er allerede trukket i arbejdstøjet for at hive flere krydstogtgæster i land og for bedre udnyttelse af kajanlæggene fremover. Det samlede antal skibsanløb i 2015 udgjorde 1.874.

Fakta for regnskabsåret 2015:

· Samlet omsætning; 33,7 millioner kroner mod budgetterede 29,9 millioner kroner

· Resultat før afskrivninger og finansielle poster; 12,0 millioner kroner

· Årets resultat; + 4,44 millioner kroner

· Egenkapital ved årets udgang; 222,868 millioner kroner

· Anlægs- og maskininvesteringer i regnskabsåret; 4,0 millioner kroner

· Samlet godsomsætning; 1.321.678 tons

· Kalundborg Havn har 58 aktive bygnings- og erhvervslejemål i forbindelse med udlejning af arealer og bygninger i den ca. 800.000 kvadratmeter store havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047