23948sdkhjf

Skatteregler kulegraves

Rederiforeningen: Indsatsen styrkes.

Det har længe været et ønske fra erhvervslivets organisationer, at der kommer større politisk fokus på dobbeltbeskatningsaftaler, de såkaldte DBO-aftaler.

Aftalerne sikrer, at danske virksomheder ikke betaler skat af de samme indtægter i flere forskellige lande, og dermed har større omkostninger end deres udenlandske konkurrenter.

Danmark indgår kun få nye dobbeltbeskatningsaftaler og flere af de danske aftaler er stærkt forældet. Det udfordrer danske virksomheders konkurrenceevne.

-Danmark sakker bagud, når det kommer til at indgå skatteaftaler med andre lande. Det svækker dansk erhvervslivs muligheder ude i verden. Konkret udfordrer det danske virksomheder, når vores konkurrenter har bedre aftaler end os, så de undgår dobbeltbeskatning i lande som for eksempel Nigeria eller Spanien, siger underdirektør Jacob K. Clasen fra Danmarks Rederiforening, der sidder med i task forcen.

Behov for en strategi

Rederiforeningen anbefaler, at regeringen udarbejder en egentlig strategi for arbejdet med dobbeltbeskatning. En ny strategi bør være en hjørnesten i en handelspolitisk indsats, der sikrer, at Danmark har tidssvarende aftaler med relevante vækstregioner. Derfor anbefales det også, at Udenrigsministeriets diplomater fremover inddrages i arbejdet med DBO-aftalerne.

-Det er meget positivt at regeringen nu sætter fokus på dobbeltbeskatning. Task forcen bør give input til en ny dobbeltbeskatningsstrategi, så der kommer et større fokus på erhvervslivets behov, og der arbejdes systematisk med at udvide netværket af aftaler. Vi ser et behov for, at Udenrigsministeriet inddrages i arbejdet, så der også lægges diplomatiske muskler i, siger Jacob K. Clasen.

Task Forcen består af Skatteministeriet, Udenrigsministeriet, DI, Dansk Erhverv og Danmarks Rederiforening. Task Forcen skal planmæssigt mødes en gang i kvartalet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063