23948sdkhjf

Aabenraa har valgt hovedentreprenør

MT Højgaard renoverer Aabenraa Havns vestkaj.

Det blev MT Højgaard, der vandt licitationen om renoveringen af Nyhavns vestkaj på Aabenraa Havn - med det økonomisk bedste bud, der ligger i omegnen af 35 mio.kr.


Der skal renoveres omkring en halv kilometer kaj, der primært anvendes til bulkvarer. Arbejdet begynder efter planen i indeværende måned og løber frem til slutningen af november.

Aabenraa Havn ønsker med renoveringen af vestkajen at sende et klart signal til både sine kunder og potentielle kunder om, at havnen ønsker at fastholde og udbygge sin position som lokalområdets vigtigste erhvervshavn, samt at havnen også ønsker at investere i forbedringer, der kan tilgodese egne og kundernes forventninger til fremtidens krav til en moderne erhvervshavn.


Høj styrke
I forbindelse med renoveringen, har Aabenraa Havn valgt at lave nogle forbedringer af kajen, hvilket bl.a. er en optimering af den sydligste del af kajen, hvor der kan ske belastninger på op til 10 tons pr. m2., hvilket er væsentligt over den normale havnestandard på 2 tons pr. m2. Endvidere bliver den sydligste del forberedt til 11 meters dybgang, hvilket er den samme dybde, som havnen råder over ved Sønderjyllandskajen, RO-RO og tankskibsbroen.


MT Højgaard forventer, at de vil have op til 30 medarbejdere beskæftiget på projektet, herunder også en del lokale betonarbejdere. Derudover vil flere lokale håndværkere og entreprenører blive tilknyttet forskellige stadier i anlægsperioden.


Større fleksibilitet

Havnedirektør Henrik Thykjær:
- Vestkajen i Nyhavn har gennem de seneste år været lukket for bl.a. losning og lastning med havnens kraner, hvilket har sat de øvrige kajarealer under et stort pres. Således vil vi, når den nye kaj er færdig, opleve en noget større fleksibilitet i forhold til disponering af kajarealer til de enkelte kunder.

Aabenraa Havn er en kommunal selvstyrehavn, hvilket betyder, at havnen er en selvstændig virksomhed med egen økonomi, der er fuldstændig adskilt fra Aabenraa Kommune, hvorfor der ikke er skattekroner i selskabet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062