23948sdkhjf

Aabenraa Havn renoverer Nyhavn

MT Højgaard vandt udbud til 35 mio. kr.

De kommende otte måneder vil vestkajen på Aabenraa Havns Nyhavn være omfattet af omfattende renoveringer og forbedringer.

Den sønderjyske havn har netop offentliggjort, at entreprenørselskabet MT Højgaard har vundet udbuddet med renovering og forbedring af den cirka 500 meter lange kaj fra 1922, med et bud ”der ligger i omegnen af 35 mio. kr.”, som det udtrykkes i en skriftlig meddelelse fra havnen.

Større belastning og mere dybde

Renoveringerne og forbedringerne omfatter i hovedtræk blandt andet etableringen af cirka 500 meter ny spunsvæg, nedbrydning af dele af eksisterende bolværk, udgravning til forankring, etablering af nyt afvandingssystem og forstærkning af den eksisterende aflastningsplade.

Forbedringerne kommer eksempelvis til at betyde en optimering af den sydligste del af kajen, hvor der kan ske belastninger på op til 10 tons per kvadratmeter, og desuden bliver delen gravet ud til 11 meters dybgang.

Havnedirektør i Aabenraa Havn, Henrik Thykjær:

- Vestkajen i Nyhavn har gennem de seneste år været lukket for blandt andet losning og lastning med havnens kraner, hvilket har sat de øvrige kajarealer under et stort pres. Således vil vi, når den nye kaj er færdig, opleve en noget større fleksibilitet i forhold til disponering af kajarealer til de enkelte kunder, lyder det fra direktøren.

MT Højgaard fortæller i meddelelsen, at selskabet forventer at påbegynde arbejdet medio marts, og at det varer indtil ultimo november. Desuden forventes det, at MT Højgaard vil have op til 30 medarbejdere beskæftiget på projektet – herunder også en del lokale betonarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172