23948sdkhjf

Plus på gods og omsætning i Rotterdam

Vellykket 2015 i Europas travleste havn.

2015 blev et vellykket år for Rotterdam Havn, der er Europas største, og verdens 11. største, containerhavn.

I det forgangne år omsatte den store hollandske havn for 676,9 mio. euro (cirka 5,05 mia. kr.), hvilket svarede til en stigning i forhold til året før på 2,6 procent. Stigningen skyldtes først og fremmest en stigning i gennemløbet af gods på 4,9 procent, hvilket resulterede i, at havnen modtog flere havneafgifter.

Dog faldt overskuddet med 1,7 procent til 211,6 mio. euro (cirka 1,5 mia. kr.), hvilket ifølge havnen skyldes indfrielsen af et langsigtet lån.

Positiv likviditet

Havnens to største indtægtskilder er henholdsvis udlejning af arealer og havneafgifter. Indtægterne fra udlejning steg i 2015 med 1 procent til 340,8 mio. euro (cirka 2,55 mia. kr.), mens indtægterne fra havneafgifterne steg med 3,4 procent til 316,5 mio. euro (cirka 2,45 mia. kr.).

Finansdirektør hos Port of Rotterdam, Paul Smits:

- Vores finansielle situation viser en positiv udvikling. For andet år i træk efter etableringen af Maasvlakte 2 (stort havne- og infrastrukturprojekt, red.) er likviditetssituationen positiv, hvilket gør os i stand til fortsat at investere i havnen og på samme tid forbedre vores gældssituation. Det faktum at vores indtægter ikke er steget i samme grad som gennemløbet, viser, at vi gør en indsats for fortsat at holde Rotterdam attraktiv for erhverv, lyder det fra Paul Smits i en skriftlig meddelelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.626