23948sdkhjf

Seksuel chikane til søs skal stoppes

Søfarts-topchefer blæser til kamp mod sexchikane.

En række topchefer inden for dansk søfart tager nu kampen op mod sexchikane i søfartsbranchen.

I en fælles kronik udgivet på Shippingwatch.dk den 15. marts udtrykker Anne H. Steffensen – administrerende direktør i Danmarks Rederiforening, Andreas Nordseth – direktør i Søfartsstyrelsen og Ole Philipsen – formand for Dansk Metals maritime afdeling og CO-Søfart, at organisationerne ønsker at styrke indsatsen mod sexchikane til søs.

”Det er ganske enkelt uacceptabelt, at der fortsat er kvinder, uanset om det er få eller mange, som oplever sexchikane til søs. Det gælder uanset hvor man arbejder og om det er en igennem lang tid, at kulturen har været sådan.

Det sætter hele erhvervet i et dårligt lys og alle de ordentlige mandlige søfarende under unødig anklage. De kompetente kvinder, der er med til at gøre søfarten til et succesrigt dansk eksporterhverv, skal ikke leve med seksuel chikane på deres arbejdsplads. Det går stik imod værdier som ligebehandling, ordentlighed, faglighed og professionalisme, der ellers karakteriserer dansk søfart”, lyder det blandt andet i kronikken, der peger på tre tiltag for branchen, organisationerne arbejder for:

”At der i rederierne skabes en øget bevågenhed omkring udfordringer og løsninger vedrørende chikane, herunder eksisterende værktøjer og retningslinjer.

At håndtering af mobning og chikane bliver en obligatorisk del af uddannelsen af sikkerhedsorganisationens medlemmer på skibene.

At der bliver oprettet en hotline hos Søfartens Arbejdsmiljøråd, hvor den søfarende kan henvende sig for råd og vejledning, hvis der opstår en konkret situation.”

Søfartens Arbejdsmiljøråd inviterer i morgen 17. marts til gå-hjem møde om mobning, chikane og anden krænkende adfærd, der finder sted på adressen Højnæsvej 56 i Rødovre i tidsrummet 14-16.30.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062