23948sdkhjf

Friskt pust til Store Bro i Stege

Brodækket renoveres.

Store Bro i Stege på Møn skal have en grundig renovering af brodækket, der skal give broen et friskt pust og sikre dens levetid mange år frem. Arbejdet går i gang den 25. april og slutter senest den 1. juli.

Store Bro, der er fra 1980, har for nylig rundet de 35 år, og slidlaget på brodækket er ved at være så udtjent, at det skal udskiftes. Samtidig skal broen have nye fugekonstruktioner.

Vejdirektoratet har i tæt dialog med Vordingborg Kommune lagt en plan, så varigheden af arbejdet reduceres mest muligt, og så vejbanen, der er til rådighed under arbejdet, bliver bred nok til busser og lastbiler.

Broen vil være åben for trafik i hele arbejdsperioden, men der vil dog kun være en vejbane til deling, som vil blive lysreguleret. Det vil i perioder skabe bilkøer - specielt morgen og eftermiddag i myldretiden.

Af hensyn til Stege Skibsværft vil broklappen på aftalte tidspunkter kunne åbnes for skibstrafik til og fra værftet.

Livsnerve

”Store Bro er en livsnerve mellem Sjælland og Møn. Samtidig binder den i praksis Lendemarke og Stege sammen til én by. Derfor har det været helt afgørende for os, at broen ikke bliver totalspærret, mens vi udfører det nødvendige arbejde, siger Hans-Åge Cordua, der er projektleder i Vejdirektoratet.

I første omgang laves asfaltarbejdet. Dette vil i hovedtræk blive udført på langs af broen, så der arbejdes på den ene halvdel, mens trafikken kører på den anden reguleret af et lyssignal.

-Efter asfaltarbejdet er afsluttet, går vi i gang med at udskifte de tværgående fugekonstruktioner. Også dette arbejde udføres en halvdel ad gangen, fortæller Hans-Åge Cordua.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062