23948sdkhjf

Regler skal forenkles

Det Blå Danmark bliver hørt.

Der er mange maritime forslag blandt de 21 anbefalinger, som det nye Implementeringsråd sender videre.

Målet er, at komme noget af den danske overimplementering – herunder overlapninger i lovgivningen -til livs, og derfor har rådet indstillet en række konkrete forslag til behandling i regeringens udvalg for overimplementering. Danmarks Rederiforening glæder sig over de mange stænk af saltvand i anbefalingerne.

Der var første møde i det nye Implementeringsråd i slutningen af februar, og nu er rådets indstillinger netop blevet offentliggjort. Formanden for rådet Paul Mollerup – som også er adm. direktør i Danske Advokater – glæder sig over, at der nu kommer skub i arbejdet med at luge ud i den danske overimplementering.

Eksempler på besvær

-Vi har fundet eksempler, hvor regler er gjort unødigt besværlige, og hvor man ved at hente inspiration fra andre lande kan finde nemmere måder at udforme reglerne på. Vi fortsætter indsatsen i Implementeringsrådet og forventer at sende flere anbefalinger til regeringen i maj, siger Paul Mollerup omkring arbejdet.

Blandt de 21 anbefalinger er Det Blå Danmarks input, som blev vurderet umiddelbart relevante af rådet. Der er indstillet i to kategorier, og når det gælder ”Tidlig interessevaretagelse”, anbefaler rådet blandt andet, at regeringen sætter ind i forhold til at:

EU’s indsats for skibsophugning skal bidrage til at hæve barren globalt på dette felt.

Vejen til solid, international håndhævelse af skærpede krav til svovludledning fra søfarten.

Klarhed omkring statsstøtteregler til havne.

I den anden kategori ”Nabotjek” har rådet også tre konkrete indstillinger med saltvand i årerne undervejs til regeringen. Det betyder, at man på tre områder anbefales at kigge ud over landets grænser, da den danske tilgang er unødigt restriktiv:

Myndighedernes fejlfortolkning af, hvad en ”destination” er i skattelovgivningen.

SKATs overfortolkning af en EU-dom om beskatning af brændstof.

Endelig skal de danske særregler, som er oplistet i Søfartsstyrelsens pjece til udenlandske redere ”Come fly the Danish Flag” gås efter i sømmene set i forhold til konkurrerende maritime nationer.

Glædeligt

-Det er rigtig glædeligt, at regeringen har taget det her initiativ. Vi har arbejdet sammen med Dansk Havne og Danske Maritime om at komme med solide indspil fra hele Det Blå Danmark. Derfor er det glædeligt, at det samlede Implementeringsråd har kvitteret ved at sende alle vores indspil videre til regeringens behandling. Det er første skridt i retning af, at få håndteret nogle udfordrende rammevilkår for hele klyngen, siger Jakob Ullegård, direktør i Danmarks Rederiforening og repræsentant i Implementeringsrådet.

De 21 anbefalinger skal behandles af regeringens Implementeringsudvalg. Her sidder erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen for bordenden, og i alt otte ministre fra de centrale ministerier for erhvervslivet er repræsenterede. Der er næste møde i Implementeringsrådet til april.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063