23948sdkhjf

Torm i solidt plus

Rederiet Torm planlægger flytning af selskabet til London.

Efter en årelang krise og en omfattende omstrukturering kan rederiet Torm endeligt melde om et markant plus på bundlinjen i 2015. Overskuddet efter skat blev på 126 millioner USD mod 13 mio. USD i 2014. 2015-tallene kan dog ikke sammenlignes med 2014-tallene, på grund af omstruktureringen, der blandt andet tilførte Torm yderligere tonnage fra en af rederiets ejere – kapitalfonden Oaktrees datterselskaber OCM (Gibraltar) og Njord Micro Ltd.

- Den positive stemning på markederne, der begyndte i fjerde kvartal 2014 fortsatte i gennem hele 2015 med fragtrater, der nåede det højeste niveau siden 2008. Fuldførelsen af restruktureringen af Torm har givet rederiet både finansiel og strategisk fleksibilitet. Torm har realiseret en pro forma EBITDA på 319 mio. USD og en ROIC på 14 procent i 2015, hvis man korrigerer for restruktureringen, siger rederiets adm. direktør Jacob Meldgaard i en selskabsmeddelelse.

Ifølge dagbladet Børsen planlægger rederiet at flytte hovedsædet til London. Det sker angiveligt, fordi en flytning vil stille rederiet og dets investorer bedre finansieringsmæssigt og juridisk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063