23948sdkhjf

Påsken rammer trafikken

Kan give tæt trafik mellem landsdele.

Påskeferien er for mange af os en god anledning til at tage et afbræk fra hverdagen med familiebesøg, et smut til udlandet eller tage et par dage i sommerhuset. Det vil kunne mærkes i trafikken, oplyser Vejdirektoratet.

Påsketrafikken kan strække sig helt fra fredag d. 18. marts til mandag d. 4. april, da mange af os traditionelt vælger at forlænge påskeferien ved at holde nogle ekstra feriedage. Det betyder, at mange pendlere vil kunne komme hurtigere til job i det meste af perioden. Rejsetrafikken plejer at fordele sig nogenlunde jævnt, så det kun vil give få dage med tættere trafik end normalt.

Det tegner til at blive mest travlt på vejene op til påskens første helligdag, skærtorsdag. Om onsdagen vil ferietrafik blive blandet med almindelig myldretidstrafik. Skærtorsdag er normalt den travleste dag i påsken.

Påskelørdag, påskedag og 2. påskedag plejer at være de travleste hjemrejsedage, men hjemrejsetrafikken strækker sig normalt over flere dage og glider normalt lettere end trafikken på udrejsedagene.

De mest trafikerede veje

Det er på hovedfærdselsårerne mellem Sjælland og Jylland og til og fra grænseovergangene til Tyskland, at påsketrafikken især vil kunne mærkes. Der kan også være mere trafik end normalt til og fra de større sommerhusområder, for selv om påsken falder tidligt i år, plejer det at være der, at mange vil benytte fridagene til årets første besøg i sommerhuset.

Konkret vil ferietrafikken især kunne mærkes på Køge Bugt Motorvejen, Vestmotorvejen og Fynske Motorvej, samt på rute 21 til og fra Sjællands Odde. Rejsende til og fra Tyskland skal især være opmærksomme på øget trafik på Sydmotorvejen, Sønderjyske Motorvej samt Gedser Landevej.

Trafikken til og fra sommerhuse vil blandt andet kunne mærkes på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 40 til Skagen og rute 237 mellem Hornbæk og Tisvildeleje.

Grænsekontrol kan drille

 I år er der indført midlertidig grænsekontrol fra Tyskland mod Danmark og til og fra Sverige. Når det bliver kombineret med hjemrejsetrafikken kan det drille trafikken, især i de sidste påskedage og ved den dansk-tyske grænse ved Padborg og Frøslev. Der vil også være risiko for kødannelse på udrejsedagene på grænsestrækningerne mod Sverige.

På grund af grænsekontrollen skal de rejsende huske at medbringe de nødvendige identitetspapirer, typisk pas.

Vintervejr og vejarbejde

Når påsken falder tidligt, kan vejret være en joker. Hvis det er vinterligt, og der måske endda falder sne, kan der være glatte veje og risiko for kødannelse. Så det er en god idé at holde øje med vejrudsigten for planlagte rejsedage.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094