23948sdkhjf

Ændring af godskørselsloven står for skud

DF-ordfører skal stå på mål for ”udvandet” overenskomstkrav.

Chaufførgruppen ”Transportmiljoe” inviterer lastvognschauffører og andre erhvervschauffører til debat om regeringens lovforslag Lov Nr. 118, der ændrer den nuværende lovgivning på gods-, bus og taxaområdet.

»Formålet med mødet er at få overbevist Kim Christiansen fra DF, om at vi ikke kan og vil acceptere en forringelse af vores arbejsforhold og en lønnedgang som lov nr 118 lægger op til. Kim Christiansen er tungen på vægtskålen Da det er hans stemme ,der kan blive afgørende for om det bliver et ja eller nej til lovforslaget,« skriver Per Thuesen fra Transportmiljoe i invitationen.

Debatmødet finder sted søndag 13. marts 2016 fra kl. 14-16.30 på Shell Cafeteria Støvring, Hobrovej 14, 9530 Støvring.

Transportmiljoe mener, at lovforslaget ikke kun vil udvande overenskomstkravet i de gældende gods-, bus- og taxakørselslove.

»På længere sigt kommer det til at få konsekvens for alle lønmodtagere, Da vi med denne lov får smadret den danske model for overenskomster.

Vi i transportmiljoe vil prøve at samle nogle folk som sammen med dig som chauffør kan fremkomme med nogle gode argumenter, så vi af den vej kan prøve at bevare den danske model da den giver os som lønmodtager nogle gode arbejdsvilkår og samtidig er med til at give skatte kroner til statskassen,« lyder det i invitationen.

Højestretsdom

Ole Thorup fra 3 F i Århus bliver ordstyrer.

Foruden Kim Christiansen deltager en repræsentant fra 3F i Ålborg, der vil fortælle om den Højesteretsdom som har afstedkommet et forslag om lovændring som der bliver framlagt i L118. 3F i Ålborg vil også fortælle om, hvad det betyder for løn og arbejdsvilkår for taxachauffører.

Desuden vil Transportmiljoe forsøge at få en arbejdsmarkedsforsker fra Ålborg universitet til at komme og fortælle, hvad der vil ske på arbejdsmarkedet, hvis den danske model bliver sat over styr. Dette er dog ikke helt på plads endnu, oplyser arrangøren af debatmødet.

God tone

»For at opnå det bedste resultat og få noget igennem opfordrer vi til en saglig tone på mødet uanset hvad for politisk holdning man har. Vi beder alle respektere ordstyreren.«

Spørgsmål på mail

Transportmiljoe opfordrer interesserede til at sende deres spørgsmål til Kim Christiansen på e-mail på

thuesen.per.52@gmail.com

»Da det for nogle kan være svært at stille sig op i en større forsamling og komme frem med de spørgsmål man eventuelt har.«

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062