23948sdkhjf

Nye kræfter i kampen for E45-udvidelse

Viborg nyt medlem i Business Region Aarhus.

Viborg Kommune blev for nyligt budt velkommen i Business Region Aarhus-samarbejdet, der med domkirke-kommunen i folden nu tæller i alt 12 østjyske kommuner.

Stærkere stemme

Business Region Aarhus arbejder overordnet for at skabe vækst og arbejdspladser i den østjyske region. En forudsætning for de to ting er blandt andet god infrastruktur. Derfor har det længe stået øverst på samarbejdets prioriteringsliste at overbevise politikerne på Christiansborg om, at en udvidelse af E45 fra Randers i nord til Vejle i syd er en forudsætning for vækst i det østjyske.

Med Viborg Kommune som nyt medlem råder kommunerne i Business Region Aarhus over cirka 100.000 flere borgere, således at samarbejdet tæller omkring en mio. indbyggere og cirka en halv mio. arbejdspladser.

Dermed taler den østjyske sammenslutning nu med en endnu højere stemme, som altså især skal bruges til at advokere for en udvidelse af den østjyske motorvej.

Formand i Business Region Aarhus, Skanderborg-borgmester Jørgen Gaarde:

- Fremover vil det i høj grad være kommuner, som varetager byernes konkurrenceevne både internationalt og herhjemme. Business regioner er modsat byskilte og regions- og kommunegrænser ikke fastlagt på Christiansborg. De bliver til med de mange mennesker, der hver dag bevæger sig inden for dem. På rejsen fra A til B. Og når vi ser på bevægelserne, hænger Viborg og de øvrige kommuner i Business Region Aarhus naturligt sammen i et område, hvor vækst, arbejdspladser, konkurrenceevne og livskvalitet er nøgleord for vores arbejde, siger Jørgen Gaarde.

Business Region Aarhus består af Aarhus, Skanderborg, Favrskov, Horsens, Odder, Norddjurs, Samsø, Hedensted, Randers, Syddjurs, Silkeborg og nu altså også Viborg Kommuner.

Billedtekst: Viborg-borgmester Torsten Nielsen skriver under på medlemsskabet i Business Region Aarhus. I baggrunden fra venstre er det Syddjurs-borgmester Claus Wistoft, Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, Randers-borgmester Claus Omann Jensen og Horsens-borgmester Peter Sørensen. Foto: Business Region Aarhus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126