23948sdkhjf

Ny hovedoverenskomst for navigatører

Rederiforening og fagforbund er nået til enighed.

Efter flere års usikkerhed og uro på grund af retssagerne om DIS-ordningen, er der nu igen tegnet hovedoverenskomst for navigatører. Det skete på et møde i dag, hvor der blev indgået overenskomst mellem Danmarks Rederiforening og Dansk Metal.

Formand for Danmarks Rederiforening, Claus V. Hemmingsen, glæder sig over resultatet, der er udtryk for en klar opbakning fra Dansk Metal til DIS-ordningen som fundamentet for konkurrencedygtig dansk skibsfart.

-Med dagens aftale retter vi op på en uholdbar situation med generel usikkerhed efter fire år uden hovedoverenskomst for navigatører. Danmarks Rederiforening har derfor taget initiativ til at tegne overenskomst med Dansk Metal. Nu vender vi bladet til et nyt kapitel, så der igen kommer ro om DIS-ordningen og erhvervet, siger Claus V. Hemmingsen.

Danmarks Rederiforening og Dansk Metal har allerede i dag et professionelt samarbejde, hvilket har resulteret i seks overenskomster, hvoraf de seneste er blevet fornyet den 22. februar 2016.

I den kommende tid vil Danmarks Rederiforening og Dansk Metal’s forhandlere mødes for at færdigforhandle de tekniske aspekter af overenskomsten. Formand i Dansk Metal Claus Jensen udtaler i den forbindelse:

-Det er uholdbart, at så stort et jobområde står uden overenskomst. Fundamentet for det danske arbejdsmarked er aftalesystemet, og det gælder selvfølgelig også for Det Blå Danmark. Derfor har vi indgået en ny hovedoverenskomst for navigatører med Danmarks Rederiforening for at støtte op om den danske model og sikre ro og tryghed om et vigtigt erhverv, siger Claus Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078