23948sdkhjf

AMU-Juul i Køge

”Sikkerhed for job” matcher kursister med arbejdsgivere

AMU Juul udvidede sidste efterår forretningen med en helt ny afdeling på Tigervej i Køge.

- Køge er et rigtigt godt sted. Der er en rivende udvikling i gang i hele området, der er et stort transportcenter og Køge Havn i nærheden, siger direktør Jesper Juul fra AMU Juul.

Gode offentlige transportforhold er også vigtige for et erhvervsuddannelsescenter og her får Køge i 2018 sin egen regionaltog-station.

- Med den nye afdeling i Køge kan vi så at sige tiltrække elever fra Maribo op over Storkøbenhavn og helt op til Gilleleje. Med et stort opland har vi også mulighed for at opstarte kurser hver eller hver anden uge. Det er utroligt vigtigt – ikke mindst, når det gælder om at servicere de vognmænd, der skal have chauffører gennem den lovpligtige efteruddannelse, siger Jesper Juul.

AMU Juul – der tidligere hed Juul Gruppen – har fortsat hovedsæde i Roskilde lige ved Sjællandsringen. Her dækker skolen hele Vestsjælland og med åbningen af en ny afdeling i Køge har AMU Juul nu størstedelen af Østdanmark som opland.

- Vi står stærkt, fordi vi i modsætning til erhvervsskolerne udelukkende fokusere på transportuddannelser. Det giver os en særlig position i forhold til lastbil- og busvognmændene.

Sikkerhed for job

Jobcentrene er en vigtig samarbejdspartner for AMU Juul. Det samarbejde er AMU Juul nu i fuld gang med at udvide ved at udnytte de tætte forbindelser til arbejdsgiverne i transportbranchen.

- Rekruttering er en stadig større udfordring i alle brancher – også transportbranchen. Her har vi iværksat et rekrutteringsinitiativ ”Sikkerhed for Job”, hvor vi tilbyder at matche kursister med arbejdsgivere allerede inden de starter her, fortæller Jesper Juul.

I den forbindelse har AMU Juul ansat jobkonsulent Karina Lykke Hansen, der har ansvaret for at matche den rette kursist til det job arbejdsgiveren tilbyder.

- Der er allerede chaufførmangel og den forventer vi vil stige i de kommende år. Det er især et problem på persontransportområdet, hvor det ikke er nok at have erhvervskørekort, men også en bestået prøve i dansk, fortæller Karina Lykke Hansen.

- Derfor samarbejder vi tæt med jobcentre og A-kasser, hvor vi indgår en kontrakt om at finde job til den pågældende kursist. Vi tager en samtale med eleven for at finde ud af, hvor de vil passe ind, forklarer hun.

- Transportbranchen har lært af chaufførmanglen i 2005-2006 og har øget fokus på rekrutteringen Der er stadig stor efterspørgsel efter lastvognschauffører – men dem med den rette profil. Ved at vi tager en ”jobsamtale” med kursisterne og matcher dem med de transportvirksomheder, som vi har opbygget et indgående kendskab til, så hjælper vi også transportvirksomhederne med at reducere deres rekrutteringsomkostninger, siger Karina Løkke Hansen.

Lovpligtig efteruddannelse

Den lovpligtige efteruddannelse af bus- og lastvognschauffører, der skal ”fornys” hvert femte år, er stadig en vigtig aktivitet.

- Efteruddannelsens obligatoriske elementer er uændret. Men de valgfri elementer, så har transportvirksomhederne ændret fokus i forhold til de ting, der var interesse for, da efteruddannelseskravet trådte i kraft. Her tilpasser vi naturligvis løbende vores efteruddannelsestilbud, så vi kan opfylde branchens ønsker. Godschaufførerne er praktiske mennesker, og derfor lægger vi også stor vægt på, at alle kurser afvikles med størst muligt fokus på den praktiske indlæring, fortæller direktør Jesper Juul.

- Et populært kursus er et køreteknisk kursus med fokus på uheldsforebyggelse. Her træner vi blandt andet kursisterne i kørsel, manøvrering, bakkeøvelser og højresving. Det handler naturligvis først og fremmest om at undgå personskader. Men større eller mindre skader ved eksempelvis bakning koster hvert år vognmændene rigtigt mange penge. Så der er virkeligt mulighed for forbedringer, som kan ses på bundlinien, siger Jesper Juul og tilføjer.

- Vi tilbyder også kurser i sikker adfærd. Det handler om at undgår arbejdsulykker, lastsikring og sikker kørsel med gods. Det er også et område, hvor der er masser af muligheder for at undgå uheld og reducere omkostningerne, slutter Jesper Juul.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143