23948sdkhjf

Lastbiler skal følge trafikken

DF kommer med nyt lovforslag.

Der er næppe mange almindelige billister, der ved det. Men i dag må lastbiler kun køre 50 km/t i bymæssige bebyggelse, selv om strækningen er skiltet med f.eks. 60 km/t.

Men et nyt ændringsforslag fra Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen vil ændre på det forhold. Fremover skal lastbilerne have lov til at følge skiltningen i byerne. På landeveje og motorveje må lastbiler fremover maksimalt køre 80 km/t.

Forslaget fra Dansk Folkeparti er fremsat i forbindelse med Folketingets behandling af et lovforslag, der tillader højere hastighedsgrænser for campingvogne og personbil med trailer. Ifølge DI Transports oplysninger er der opbakning til forslaget hos et flertal i Folketinget.

DI Transport roser i øvrigt forslaget fra Dansk Folkeparti og forventer, at forslaget vil give en bedre trafikafvikling.

-Vi synes, det er et fornuftigt forslag, der vil give bedre fremkommelighed, når lastbilerne kommer til at følge den øvrige trafik, siger DI Transports branchedirektør Michael Svane i en kommentar til forslaget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078