23948sdkhjf

Omsætningsrekord i Thyborøn Havn

Bedste resultat nogensinde.

På et havnebestyrelsesmøde 24. februar godkendte bestyrelsen for Thyborøn Havn regnskabet for 2015, og noget kunne tyde på, at dette års underskrifter blev sat med mere stolthed og større smil end andre år.

En omsætning på 39,2 mio. kr. og et resultat efter afskrivninger på 9,2 mio. kr. var nemlig lig med det bedste årsresultat nogensinde for Thyborøn Havn.

Tredje rekord i træk

Den høje omsætning på næsten 40 mio. kr. er en stigning på 15 procent fra sidste år, og desuden er det tredje år i træk, den nordvestjyske havn sætter omsætningsrekord. Resultatet på 9,2 mio. kr. betegnes af bestyrelsesformand Karl Kristian Bro som særdeles tilfredsstillende:

- Thyborøn Havn har arbejdet målerettet for at være en attraktiv fiskeri- og godshavn gennem flere år. Det er særdeles tilfredsstillende at se, at det for tredje år i træk er lykkedes at sætte omsætningsrekord – og at det også er sket med et fint resultat på bundlinjen, lyder det fra Karl Kristian Bro i en skriftlig meddelelse.

2015 var især kendetegnet ved en stor stigning i værdien af samlede landinger af fisk, der steg med 30 procent til en værdi på 850 mio. kr. Derudover lykkedes det også havnen at håndtere mere gods end året før. I alt 807.000 tons gods blev langet over kajen i det forgangne år – en stigning på 0,5 procent. Sten, grus og søral udgjorde med 620.000 tons langt det meste af den samlede godsmængde.

Ny Offshorekaj

Havnebestyrelsen for Thyborøn Havn foreslår, at årets resultat på 9,2 mio. kr. overføres til næste år, da den fortsatte konsolidering skal anvendes til igangværende og fremtidige investeringer for at sikre havnens fortsatte udvikling.

I den kommende tid investerer havnen i infrastruktur og forbedringer; heriblandt et nyt bassin til Thyborøn Flydedok og en udvidelse af Konsumcentret med ny kassevaskehal og større 0-rums kapacitet til fiskeauktionen. Men særligt nævnes den kommende Offshorekaj til Sydhavnen, der efter planen står færdig i efteråret 2016, og som der ifølge Thyborøn Havn allerede har været en del forespørgsler på brugen af.

- Fiskeriet er både nu og fremover en absolut kerneforretning, som vi skal og vil understøtte med havnens udvikling. Vi har investeret massivt i service- og godsområdet i 2015/2016 med flydedok og offshorekaj. Vi er allerede ved at lægge planerne for de næste udvidelser – og der har vi så absolut fokus på både konsum- og industrifiskeriet, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Havnebestyrelsen i Thyborøn Havn indstiller nu regnskabet for 2015 til godkendelse hos kommunalbestyrelsen.

Thyborøn Havns egenkapital udgør 87,84 mio. kr

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078