23948sdkhjf

Søfarts-aftale på plads

Overenskomst fornyet.

Søfarts-aftale på plads

Overenskomst fornyet.

Mandag indgik Dansk Metals Maritime Afdeling og Danmarks Rederiforening en ny 4-årig overenskomst.

Efter fem timers forhandlinger blev der mandag opnået enighed med Dansk Metals Maritime Afdeling (DMMA) om en ny 4-årig fornyelse af overenskomsterne for menigt drifts- og restaurationspersonale. Overenskomsterne stod til at udløbe 1. marts 2016.

Anne Windfeldt Trolle, direktør for Ansættelsesret, Rekruttering og Uddannelse i Danmarks Rederiforening glæder sig over resultatet og udtaler:

-Det er yderst positivt, at vi nu er nået til enighed om en fornyelse af DIS-overenskomsterne. Der har været tale om et professionelt og konstruktivt forhandlingsforløb med Dansk Metal, som har resulteret i en aftale til gavn for alle parter, siger hun.

Fakta om de nye overenskomster

Trods en vis usikkerhed om hvordan økonomien vil udvikle sig over de kommende år, lykkedes det at indgå en længevarende aftale med hyrestigninger på et ansvarligt niveau.

Med afsæt i bruttotimelønsstigningerne på hhv. kr. 2,40, kr. 2,50, kr. 2,50 og kr. 2,80 vil den månedlige DIS-hyre stige med gennemsnitligt ca. kr. 285 i hvert af de kommende fire år.

Herudover vil det særlige bidrag, der i andre overenskomster betegnes ”særlig opsparing” blive forhøjet fra 1 % af den ferieberettigede løn, til 2 % af den ferieberettigede løn. Pensionsbidraget er uændret i perioden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094