23948sdkhjf

Vejskilte giver problemer

Bilister kan tjekke egne evner.

Vejdirektoratet lancerer i dag kampagnen ”Skilt med det”, hvor du kan teste, om du forstår de danske vejskilte. Mange har nemlig svært ved at afkode specifikke vejskilte, viser en undersøgelse.

Du husker måske det blå skilt med barnet og bolden, men ved du egentlig, hvad skiltet betyder? Fortvivl ikke, du er ikke den eneste - og med Vejdirektoratets store vejskiltetest får du svaret.

Vejdirektoratets brugerundersøgelse viser nemlig, at det kniber med vores forståelse af specifikke vejskilte. Derfor lancerer Vejdirektoratet kampagnen ”Skilt med det”. Kampagnen sætter fokus på netop de ni vejskilte, som danskerne har sværest ved at forstå. Kampagnen rummer en test i form af en animeret køretur, hvor det er muligt at teste sig selv i, hvor godt man kender til de ni skilte.  

-Vejskilte er jo ikke et emne, de fleste af os er optaget af. Men det er vigtigt, bilisterne forstår vejskiltenes betydning, når de sætter sig bag rattet, for skiltene er med til at regulere vores færdsel, så alle kommer nemt og sikkert frem, fortæller afdelingsleder Per Antvorskov fra Vejdirektoratet.

-Derfor har vi med denne kampagne valgt at sætte fokus på vejskilte på en ny og sjov måde, hvor danskerne kan teste sig selv og sammenligne deres resultat med resten af Danmark.

I praksis er det politiet, der håndhæver færdselsloven, og både Rigspolitiet og Dansk Kørelører-Union har deltaget i at designe vejskilte-testen.

Vicepolitimester hos Rigspolitiet Vibeke Christensen fortæller:

-Færdselsloven er jo med til at opretholde en sund trafikadfærd – derfor er færdselstavler også en del af teoriprøven, når man skal tage kørekort. Denne kampagne er en god måde at sætte fokus på de færdselstavler, der kan drille bilisterne. Vi håber, at bilisterne er bedre klædt på til deres køretur, efter de har taget testen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065