23948sdkhjf

Blokvognsattesten skal forbi Skat

Færdselsstyrelsen præciserer reglerne.

Ved forlængelse af blokvognsgodkendelse sender synsvirksomheden en kopi af den nye blokvognsattest med ansøgers CVR-nummer og synvirksomhedens godkendelse til SKAT, hedder det i en præcisering fra Færdselsstyrelsen.

Efter § 9, i bekendtgørelse nr. 724 af 24. juni 2011 om virksomheder, skal synsvirksomheden ved syn eller omsyn af et køretøj følge vilkårene i denne bekendtgørelse samt reglerne i bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer, bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr, Vejledning om syn af køretøjer samt Trafikstyrelsens meddelelser om køretøjers indretning og udstyr m.v.

I Vejledningen er der ikke instruktioner om, at der kan forlænges ved stempling på bagsiden af en tidligere udstedt attest.

Instruktionen fremgår i 19.05, på s.766, som citerer § 7,stk. 5 i særtransportbekendtgørelsen, ligesom instruktionen i Udfyldelse af Blokvognsattest og Trækkraft for blokvogn fremgår af s.722. Her er ej heller nævnt, at der kan forlænges ved stempling og underskrift på en tidligere udstedt blokvognsattest.

Det fremgår også af § 13, stk. 2 sidste pkt. i særtransportbekendtgørelsen:

”… Ved forlængelse af blokvognsgodkendelse sender synsvirksomheden en kopi af den nye blokvognsattest med ansøgers CVR-nummer og synvirksomhedens godkendelse til SKAT”.

Det skal således fortsat udstedes en ny blokvognsattest ved hvert syn. Der bliver indsat en præciserende bemærkning herom i den kommende opdatering af vejledningen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062