23948sdkhjf

CPH flyvende fra start i 2016

Næsten 1,9 mio. rejsende i januar.

Normalt er januar en af de mere stille måneder i luftfartsbranchen, men den tendens havde Københavns Lufthavn (CPH) ikke tænkt sig at følge i år.

Hele 1.877.044 passagerer benyttede sig i årets første måned af Nordens travleste lufthavn, hvilket svarede til en stigning på flere end 200.000 eller 13,4 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Og det især de lange ruter, der sørgede for væksten, fortæller Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S, i en skriftlig meddelelse:

- Vores interkontinentale trafik er steget med over 15 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Det skyldes nye ruter, og at der er flere afgange og større fly på en række ruter. Eksempelvis har Qatar Airways fordoblet antallet af afgange, mens Emirates opgraderede deres daglige afgang til Airbus A380.  Endvidere har Norwegian åbnet nye ruter til Las Vegas og Caribien. Vi har i dag 32 interkontinentale ruter, og i løbet af 2016 åbner flere nye ruter, blandt andet begynder SAS at flyve til Miami og Boston, siger Thomas Woldbye.

Indenrigstrafikken steg i perioden med 5,2 procent, mens trafikken til Europa steg med 13,8 procent.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078