23948sdkhjf

Indflagning hilses velkommen

Politisk glæde over melding om hjemflagning af Mærsk-rigge.

Mærsk Drillings CEO Claus V. Hemmingsen kunne i forbindelse med aflæggelsen af årsregnskab for selskabet melde, at ”vi er indstillede på, at få flere rigge ind under dansk flag”.

Selv om der først skal falde lovgivning og en EU-godkendelse på plads, så tegner det til, at finansloven for 2016 vil betyde, at tre til fem borerigge flages ind under dansk flag.

- Det var præcis det, der var målet med vores kamp for at få konkurrencedygtige vilkår for boreriggene i Danmark. Det lykkedes med finansloven for 2016 og derfor er det et vigtigt signal fra Mærsk Drilling, at de vil reagere og styrke deres aktiviteter i Danmark, siger Brian Mikkelsen, erhvervs- og finansordfører for de Konservative.

- Det her handler jo om gode, danske jobs på hovedkontoret i Lyngby, som ellers ville være truede af udflytning. Jeg ved godt, at der udestår en proces med EU-godkendelse af den nye beskatning, men signalet fra os konservative – som heldigvis bakkes op af hele blå blok – er klart. Vi vil gerne bevare en stærk maritim klynge i Danmark, fordi det skaber stor værdi for samfundet, afslutter Brian Mikkelsen.

Opfyldt ambition

Et andet parti, som aktivt har arbejdet for at få ligestillet beskatningen af borerigge med de lande, som Danmark er i konkurrence med, er Dansk Folkeparti. Her er der også glæde at spore og partiets erhvervsordfører henviser til den vedtagelse i Folketingssalen, som en samlet blå blok stod bag i slutningen af februar 2015.

- Lige siden DF fik samlet blå blok bag blandt andet en udvidelse af tonnageskatten med borerigge med en vedtagelse i Folketingssalen, har det været min ambition, at det her ville blive resultatet. Jeg håber, at brikkerne falder på plads med lov og EU-godkendelse, så vi kan få riggene på dansk flag og dermed holde aktiviteterne i Danmark, siger DF’s erhvervsordfører Hans Kristian Skibby.

Regeringspartiet Venstre glæder sig også over den seneste melding fra Mærsk Drilling.

- Det er og har hele tiden været Venstres ambition, at der skal være gode vilkår for at drive virksomhed i Danmark – også på det maritime område. Udvidelsen af tonnageskatten er jo et håndgribeligt bevis på, at vi sætter handling bag den ambition, så er jeg glad for at se, at det giver den ønskede effekt, konkluderer Torsten Schack Petersen, erhvervsordfører for Venstre.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra det fjerde parti bag finansloven, Liberal Alliance.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047