23948sdkhjf

Millioner til øerne

Billigere færgebilletter gør Danmarks øer mere attraktive.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har præsenteret en ny aftale, der skal løfte væksten på de danske øer og i yderkommunerne. Aftalen der blev vedtaget med støtte fra Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative, betyder bl.a. billigere færgebilletter til en lang række, danske øer.

De danske færgeruter er i høj grad med til at binde Danmark sammen og sikre en fortsat udvikling i danske ø-samfund. Det gælder uanset, om det er erhvervsudvikling, turisme eller bosætning. Derfor finder de danske færgerederier det positivt, at et flertal i Folketinget nu afsætter midler til at sikre mere konkurrencedygtig færgefart.

-Stabil og driftssikker færgedrift er helt afgørende for både de mange pendlere og det lokale erhvervsliv på de mange danske øer. Færgerne understøtter ganske enkelt muligheden for et godt liv på vores danske øer og er med til at sikre den danske sammenhængskraft. Derfor er dagens skridt i den rigtig retning en god nyhed, siger Jakob Ullegård, direktør i Danmarks Rederiforening.

Regeringen vil afsætte 48 mio. kr. i år og 95 mio. kr. i de kommende år til at nedsætte færgetaksterne – specielt uden for højsæsonen om sommeren.

De danske færger har 32 mio. passagerer årligt og betjener således flere passagerer end vores lufthavne. I 2014 sejlede de 65 danske færgeruter 669.574 ture.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078