23948sdkhjf

Aggersundbroen natlukket i februar-marts

Aggersundbroen spærres for al trafik alle dage fra midt februar.

Aggersundbroen spærres for al trafik alle dage fra mandag 15. februar 2016 til lørdag 5. marts 2016 i tidsrummet 00:05 – 05:00, og der er ingen mulighed for passage i dette tidsrum.

Aflysning af én eller flere nattespærringer vil kunne forekomme, og entreprenøren kan blive færdig før tid. Vejdirektoratet melder ændringerne ud via SMS, www.trafikken.dk og på Vejdirektoratets apps: Trafikken Nordjylland og Trafikinfo for hele landet.

Vejdirektoratets entreprenør, MT Højgaard, går i gang med at forstærke fundamentet på Aggersundbroens klappiller med en spunsvæg. Spunsvæggen vibreres ned i fjordbunden og vil efterfølgende danne en ring omkring pillerne. Dette er et af de første arbejder, som skal være med til at gøre broens konstruktion stærkere, så den bedre kan modstå sammenstød med store skibe.

Spunsvæggen består af 11 - 25 meter lange stålplader. Når de enkelte stålplader skal placeres, skal de stå i lodret position. Imens arbejdet står på i mellem broens broklapper, er broklapperne nødt til at stå åbne på grund af længden af spunspladerne. Arbejdet er planlagt til at foregå om natten for at genere så få trafikanter som muligt.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, arbejdet medfører for trafikanterne. Kommunerne, beredskab mm. har taget højde for, at broen er lukket i perioden.

Læs om skibsstødssikring af Aggersundbroen på www.vejdirektoratet.dk/skibsstoed. Her kan man også tilmelde sig en SMS, der giver direkte besked om ændringer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078