23948sdkhjf

Slut med Øv-omveje?

Nærmeste toldsted bliver mere fleksibelt.

Told Speditører, vognmænd og eksportvirksomheder kan nu se frem til, at det bliver lettere at eksportere varer ud af EU efter, SKAT har ændret fortolkning af, hvad der er nærmeste toldsted. Det vil fremover være nærmeste toldsted på ruten.

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Dermed fjernes den knast for erhvervslivet på toldområdet – i særdeleshed speditørerne – endeligt af SKAT, efter Kommissionen har givet grønt lys for en ændret fortolkning af reglerne om nærmeste toldsted.

- Det har absolut topprioritet for regeringen at gøre det billigere og lettere at drive virksomhed i Danmark. Det her er en lille knast, som har irriteret mange. Og vi skal gribe enhver mulighed til at gøre det lettere for vores virksomheder. Derfor er jeg glad for den ændrede fortolkning, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Brancheorganisationen Danske Speditører har længe presset på for en mere fleksibel fortolkning af fortoldningsreglerne, fordi reglerne om fortoldning ved nærmeste toldsted hyppigt har medført betydelige omveje for danske eksportvarer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094