23948sdkhjf

Nye medlemmer strømmer til Kran-Blok Erfa

-Et skulderklap til foreningen, siger formand Frank Segall.

I det forløbne år har der været en nettotilgang på 28 medlemmer, så der nu er 138 virksomheder i erfa-gruppen.

Sidste år talte formanden, Frank Segall, 36 nye medlemmer, så han kunne på Kran-Blok Erfas årsmøde i Odense i weekenden kun være tilfreds med udviklingen og »skulderklappet for de resultater, vi har været med til at skabe,« som han sagde i sin beretning.

Frank Segall oplyste, at de nyuddannede særtransportassistenter (STA) nu er i gang med at regulere trafikken omkring særtransporterne. Efter godt ti års indsats lykkedes det at få uddannelsen på plads, og der er indtil nu uddannet 231 personer, der er med til at sikre en mere smidig afvikling af trafikken.

-Det forlyder, at politiet vil begynde at kontrollere om dem, der regulerer trafik, har STA–uddannelsen, og vi vil gerne minde om, at det er vigtigt, at man har forsikringsdokumentet i følgebilen, hvis man regulerer. På det lange perspektiv må målet være, at dem, der kører følgebil, bliver uddannet STA’ere, sagde han.

Er hængeparti udestår: nemlig om hvorvidt selve følgebilerne kan bruges til at regulere trafikken fx som afspærring. Han så også frem til, at de øvrige trafikanter bliver informeret om nyskabelsen bl.a. gennem køreuddannelsen, bilistorganisationerne med flere.

Spærretider skal undgås

Erfa-gruppen er i gang med drøftelser med Vejdirektoratet om spærretider for især vindmølletransporter på Den Østjyske Motorvej. Det er sket efter henvendelser fra bilister og lokale politikere.  

-Vi er gået ind i debatten for at undgå spærretid, lød det klare budskab fra Frank Segall.

Men han nævnte, at branchen selv må dokumentere, at man forsøger at planlægge særtransporterne uden for de mest trafikkerede tidspunkter på motorvejen. Sammen med andre aktører har Kran-Blok Erfa oplyst Vejdirektoratet om, at der kun er forholdsvis få andre typer særtransporter på motorvejen. Tillige er vindmøllefabrikanterne i gang med et internt arbejde med at planlægge sig til færre transporter på de belastede vejstrækninger i de mest belastede perioder.

-Vi er også med i en arbejdsgruppe hos Vejdirektoratet, der arbejder på forskellige løsninger – herunder en ”overhal særtransporten i en fart” – kampagne. Vi ved dog ikke, hvad politikerne arbejder med. Vi vil dog arbejde med de udmeldinger, der kommer op, sagde han.

DTL – Danske Vognmænd har allerede taget bolden op og meldt ud, at planer om spærretider for særtransporter på den østjyske motorvej er ren og skær signalpolitik for at tækkes privatbilister, mens man glemmer, at det altså i høj grad er vognmændene, der bidrager til, at dansk erhvervsliv kan fungere.

Hurtigere varsel om vejarbejder ønskes

Frank Segall roste Vejdirektoratet for det nye elektroniske vejkort, der blev indført kort før jul. Det rummer en række nyttige og opdaterede oplysninger for erhvervstrafikken.

Han oplyste, at man på møder i Vejdirektoratet har efterlyst hurtigere varsler om vejarbejder, der kan stoppe eller forsinke særtransporter.

-Vi håber, at det elektroniske vejkort vil bidrage til mere rettidig udmelding om vejarbejder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062