23948sdkhjf

Krav sætter små rederier under pres

Skatteministeren på nordjysk skibsbesøg.

Det nordjyske rederi Saga Shipping lægger dæk til, når skatteminister Karsten Lauritzen besøger Skagen Havn. Det sker i dag, hvor ministeren får et indblik i de betydelige erhvervsaktiviteter, der er knyttet til servicering af de mange skibe, der sejler nord om Skagen.

Samtidig sætter besøget fokus på udfordringerne for nogle af Danmarks mindre rederier, der er ramt af usikkerhed om det såkaldte destinationskrav.

Danske krav er stramme

Når Danmark fortolker EU’s regler og retningslinjer mere restriktivt end andre EU-lande, skader det konkurrenceevnen for dansk erhvervsliv.

Det har de to nordjyske rederier, Saga Shipping og ALBA Tankers, senest fået at mærke. SKAT vurderer nemlig, at levering af forsyninger til andre skibe, som er de to rederiers kerneforretning, ikke lever op til det såkaldte destinationskrav, der gør det muligt at sejle under den konkurrencedygtige søfartsbeskatning. En række danske rederier er i større eller mindre grad ramt af den problemstilling.

Danmarks Rederiforening har derfor inviteret skatteminister Karsten Lauritzen til Skagen for at mødes med de to rederier og få et nærmere indblik i vilkårene for de nordjyske rederier.

Udfordret

- Jeg ser altid frem til at komme ud og besøge dansk erhvervsliv. Det giver værdifulde erfaringer, som jeg kan bruge i mit politiske arbejde. En række rederier, som nordjyske Saga Shipping og Alba Tankers, er udfordret af det nuværende destinationskrav i tonnageskattelovgivningen. Jeg har derfor bedt Skatteministeriet undersøge, om reglerne kan justeres inden for EU-retten. Hvis det er muligt at lempe kravet, vil regeringen gerne overveje dette sammen med Folketinget, siger Karsten Lauritzen.

Underdirektør i Danmarks Rederiforening Jacob K. Clasen glæder sig over, at skatteministeren har sat gang i undersøgelsen af det danske destinationskrav. En hurtig løsning er afgørende for, at de berørte rederier kan fortsætte deres vækst i Danmark under dansk flag.

- Jeg glæder mig til at stævne ud sammen med skatteministeren ombord på et af Saga Shippings skibe. Det giver mulighed for at vise de spændende aktiviteter, og hvordan det danske destinationskrav risikerer at spænde ben for konkurrenceevnen. Det er meget positivt, at ministeren afsætter tid til at besøge danske rederier og lytte til deres udfordringer. Vi håber at der kan findes en hurtig løsning, så de danske regler ikke er langt mere restriktive end landene omkring os, siger Jacob K. Clasen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094