23948sdkhjf

Køre- og hviletidshøring

Høring over ændrede regler på køre- og hviletidsområdet.

Trafik- og Byggestyrelsen har sendt udkast til ændring af tre bekendtgørelser på køre- og hviletidsområdet i høring. Med ændringsbekendtgørelserne gennemføres de nødvendige konsekvensændringer som følge af vedtagelse af takografforordningen. Fristen for høringen er 12. februar 2016.

De tre bekendtgørelser, der ændres, er bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelser i vejtransport, bekendtgørelse om udstedelse af fartskriverkort og bekendtgørelse om udstedelse af autorisation af værksteder til udførelse af arbejde på kontrolapparater (fartskrivere).

Det overordnede formål med ændringerne er at sikre, at takografforordningen, som finder direkte anvendelse i dansk ret, kan håndhæves og sanktioneres efter 2. marts 2016.

Der er således for langt de fleste ændringers vedkommende tale om konsekvensændringer som følge af, at forordningens artikelnumre er ændret. Der er således primært tale om ændringer af rent formel karakter og få indholdsmæssige ændringer. Der er samtidig tale om en trinvis afløsning af den eksisterende kontrolapparatforordning og der er dermed ikke et krav om udskiftning af allerede installerede takografer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098