23948sdkhjf

Transportører får ønske opfyldt

Svensk regering overvejer kompensation.

Transportører får ønske opfyldt

Svensk regering overvejer kompensation.

Den svenske regering ønsker nu at give en kompensation til transportører for at skulle foretage ID-kontrol.

-Det ville have været helt på sin plads, hvis svenskerne selv betalte for det, når det er dem, der ønsker det, sagde transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt den 4. januar, da den svenske lovgivning om transportøransvar for ID-kontrol trådte i kraft i praksis.

Nu lader det til, at den danske regerings opfordring til den svenske regering faktisk kan blive til virkelighed. Den svenske regering vil således overveje, hvordan den i praksis – og indenfor EU-reglerne – kan afhjælpe de betydelige praktiske og økonomisk gener, som den svenske beslutning har afstedkommet.

-Vi har ambitioner om at finde en eller anden slags kompensation for operatørerne, sagde den svenske minister for infrastruktur, Anna Johanssen, således onsdag ifølge avisen Sydsvenskan.

Forvridning

Det glæder Danmarks Rederiforening, at den svenske regering nu erkender, at det er uholdbart med den aktuelle konkurrenceforvridning mellem især Øresundsbroen og færgefarten over Øresund.

-Det er godt nyt, at den svenske regering nu anerkender den skævvridning i forhold til især Øresundsbroen, som har ramt transportørerne. Når myndighederne vælger at pålægge enkelte operatører – i dette tilfælde færge, tog og bus – stort besvær og store udgifter, men samtidig friholder den nærmeste konkurrent, så er det helt på sin plads at udbetale kompensation for at få udført opgaven med at kontrollere ID på de rejsende, siger Jakob Ullegård, direktør i Danmarks Rederiforening.

Intet konkret

Foreløbig er der kun tale om intentioner fra svensk side. Det betyder at omfanget af den intenderede kompensation ikke er kendt. Men retningen er rigtig, vurderer Rederiforeningen og glæder sig over, at der i højere grad er fodslag mellem den danske regerings linje fra 4. januar og de nye svenske udmeldinger.

-Vi er glade for, at svenskerne på den måde har lyttet til indsigelserne fra begge sider af sundet. Det er jo også i tråd med, hvad den danske regering sagde til Ritzau den dag det svenske transportøransvar trådte i kraft. Her var opfordringen klar; de myndigheder som pålægger transportørerne denne opgave, bør også betale, siger Jakob Ullegård, som ser frem til et mere konkret udspil fra den svenske regering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062