23948sdkhjf

Terntank bliver grøn

Investeringsfond investerer i miljøvenlige tankskibe.

Danmarks Grønne Investeringsfond præsenterer i dag sine første investeringer, hvor den ene er en medfinansiering af rederiet Terntanks søsætning af fire nye tankskibe, der skal drives af flydende naturgas (LNG).

-Ved at sejle på naturgas reduceres skibenes udledning af skadelige stoffer med op til 90 pct. i forhold til traditionelle, fossile brændstoffer. Investeringen gavner innovationen i dansk skibsfart, mener Jacob K. Clasen, underdirektør i Danmarks Rederiforening:

 -Vi arbejder ad mange veje for en grønnere skibsfart, og den nye lånemulighed er med til at fremme den omstilling. Terntank kobler den kommercielle ekspertise med en ambition om at efterlade et mindre aftryk på omgivelserne, og er på den måde en fin repræsentant for vores rederier, siger Jacob K. Clasen, Danmarks Rederiforening.

Som en af verdens førende søfartsnationer har dansk skibsfart tradition for at gå forrest i udviklingen af nye løsninger til skibsfarten, og Danmarks Rederiforening har hjulpet med at skabe kontakten mellem Terntank og Danmarks Grønne Investeringsfond.

 -Det er klart, at når vi som skibsfart afsøger nye veje, så indebærer det en risiko. Her betyder muligheden for medfinansiering via Danmarks Grønne Investeringsfond, at vi kan komme hurtigere videre med eksempelvis LNG-projekter. Det kan fører til endnu grønnere skibsfart på sigt, hvilket både tjener samfundet og giver muligheder for det enkelte rederi, siger Jacob K. Clasen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078