23948sdkhjf

Aabenraa Havn opkøber ved Ensted Havn

155.000 kvadratmeter bynære havnearealer.

Aabenraa Havn har indgået aftale med Dong Energy om købet af 155.000 kvadratmeter havnearealer ved Ensted Havn – det store havneområde lige syd for den sønderjyske by.

Det offentliggjorde Aabenraa Havn, Dong Energy og Rimeco i går ved et pressearrangement på Ensted Havn, hvis formål på forhånd var omgærdet af mystik.

Velegnet til tung industri

Dong Energy har tidligere drevet kraftværk på området, men med nedrivelsen af Enstedværkets Blok 2 og beslutningen om, at der ikke længere skal drives kraftværk på området, blev et frasalg besluttet.

Få hundrede meter nord for Ensted Havn har Aabenraa Havn modsat hungret efter bynære havnearealer at tilbyde de eksisterende og potentielle virksomheder, der har efterspurgt dette. Dermed lå en købsaftale lige for.

- Med udvidelsen vil Aabenraa Havn råde over store arealer og meget attraktive bygninger, der for eksempel er særdeles velegnede til bulkgods. På arealet er der desuden haller, der med 11 meters arbejdshøjde er velegnede til montage af høje emner. Havnens køb af arealet indeholder derfor et betydeligt potentiale, siger havnedirektør i Aabenraa Havn, Henrik Thykjær.

Dong Energy og Aabenraa Havn har brugt et par måneder på at nå frem til denne nye aftale, fortæller havnedirektøren, men købsprisen skiltes der ikke med, fortalte bestyrelsesformand på Aabenraa Havn, Erwin Andersen.

- Vi betragter erhvervelsen af et større areal ved Ensted som et strategisk køb, der kan åbne for nye muligheder, som kan understøtte den gode udvikling, som Aabenraa Havn oplever. Det kan både være med til at fastholde havnens nuværende virksomheder, og det kan åbne for at tilbyde attraktive arealer til nye virksomheder, siger Erwin Andersen.

Klar i 2017

Det er Rimeco Aktieselskab, der har fået til opgave at nedrive Enstedværkets Blok 2 og reetablere området til brug for havneaktivitet, og det er en opgave, den ligeledes Aabenraa-baserede virksomhed ikke var sen til at tage på sig.

- Når en så stor og spændende opgave ligger lige uden for vore vinduer, så var det oplagt for os at indgå et samarbejde med Dong Energy og Aabenraa Havn om at hjælpe med at bringe parterne sammen ved at påtage os nedbrydningsopgaven, lyder det fra Rimeco-direktør, Klaus Peter Riggelsen.

Opgaven ventes at tage 15 måneder, og dermed glæder borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, sig til, at de nye arealer efter planen kan tages i brug fra 2017:

- Det er en god nyhed for Aabenraa Kommune, at havnen allerede fra 2017 kan komme i gang med at realisere planerne om at udvikle havneaktiviteterne ved Ensted Havn. Med sin størrelse og fordelagtige placering tæt på motorvejen og Tyskland har havnen stort potentiale for at tiltrække nye virksomheder, der kan skabe flere arbejdspladser i kommunen, siger Thomas Andresen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063