23948sdkhjf

Danske styrmænd forsvinder

Rekordlav dansk beskæftigelse i DIS.

27,7 procent. Så lille en andel udgjorde danskerne sidste år af den samlede arbejdsstyrke i DIS.

I 2002 var tallet 55,9 procent. Det viser Søfartsstyrelsens mønstringsstatistik, der netop er blevet opdateret med tal for 2014. Det viser en opgørelse fra Søfartens Ledere.

Aldrig, i den periode Søfartsstyrelsen har udgivet sine mønstringsstatistikker, har der været længere mellem danskerne i DIS.

Styrmænd særligt sjældne

Ved årtusindskiftet var 83 procent af navigationsofficererne i DIS danske. Sidste år var tallet reduceret til 46,5 procent.

Årsagen til, at ikke engang hver fjerde mønstrede 1. styrmand længere er dansk, skal findes i, at andelen af 1. styrmænd fra EU/EØS er eksploderet fra 0,5 procent i 2000 til 24,8 procent sidste år, og at andelen af 1. styrmænd med øvrige nationaliteter i den samme periode er vokset fra cirka hver tiende til mere end halvdelen af 1. styrmændene - nemlig fra 10,8 procent til hele 50,9 procent.

Det er imidlertid ikke kun de danske navigatører, der i stor stil udskiftes med udenlandske kolleger. Andelen af danske maskinofficerer i DIS er mere end halveret fra 80 procent i 2000 til blot 37 procent sidste år.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1