23948sdkhjf

Trafikkampagne starter

Musik, blå blink og lastbiler i skolegården.

For andet år i træk kører ITD sin trafiksikkerhedskampagne, der handler om varetransport og trafikkultur.

- Lastbiler transporterer langt størstedelen af alle varer i Danmark. Vi har som branche et særligt ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed- og kultur. Derfor har vi lavet Lastbilkaravanen for vores mindste trafikanter. Vi har skabt et univers, hvor vi gennem sang og leg får sikkerhed og lastbilernes arbejde helt frem på skærmen hos de mindste elever. Resultatet skulle gerne være en større tryghed, når de færdes i trafikken, og lidt mere forståelse for lastbilerne på vejene, siger Malene Vitus, branding- og kommunikationskonsulent i ITD.

Læring med sjov og leg

Med på turneen er Magda, som er hovedperson i børnebogen ”Brumbassen”. Gennem dialog, sang og dans giver hun eleverne tre gode huskeråd om, hvordan de skal forholde sig i trafikken, når de møder en lastbil.

Blandt de råd Magda og Lastbilkaravanen giver til eleverne er, at de skal tage den gule refleksvest på, før de drøner ud i trafikken. At hvis de holder på deres cykel ved siden af en lastbil, der skal svinge til højre, så skal de vinke til chaufføren, så han kan se dem og endelig, at det letteste er, hvis man skal være helt sikker, at blive bag ved lastbilen.

- Jeg siger til eleverne, at hvis det er for meget at huske på tre råd, så skal de bare huske på ét. Og det er, at de skal blive bag ved lastbilerne, siger Magda, der i virkeligheden hedder Marianne Lewandowski og er sanger og skuespiller.

Med kampagnen håber ITD på at skabe mere tryghed for de mindste elever.

Politi og vognmænd

Lastbilkaravanen bliver støttet af lokale vognmænd, som er i de områder, karavanen besøger. De lokale vognmænd er med, fordi eleverne måske genkender bilerne fra deres hverdag, når de skal i skole eller til og fra deres fritidsaktiviteter. Genkendeligheden er med til at skabe tryghed, næste gang eleverne møder lastbilen.

Med på turneen er politiet også, som fortæller om trafiksikkerhed og laver cykeltjek på alle elevernes cykler.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062